Damer, damer..

17.10.2011
De aller fleste av oss er parfymecocktailer, skriver seniorrådgiver i Oikos - Økologisk Norge, Maiken P. Sele i dagens utgave av Dagsavisen.

Decubal ecological er både svanemerket og økologisk sertifisert av Ecocert. Dette er en serie produkter som kan anbefales, andre er Urtekram sin serie No perfume, se bilde under.

 

 

Parfymestoffer er allergiframkallende

Å bruke så mange ulike parfymerte produkter har mange konsekvenser både for oss selv og andre, sier Maiken P. Sele. Det er dessverre veldig få som tenker over dette før det er blitt for sent, altså når de får reaksjoner. Det er spesielt viktig at gravide og barn ikke utsettes for alle duftstoffene, fordi de er mer sensitive. Klarer vi å gjøre folk litt mer bevisste vil sikkert flere kutte ned på parfymerte produkter og kjøpe de gode alternativene, det er ikke vanskelig, sier Sele.

 

Mattilsynet har en liste over de 26 mest allergiframkallende duftstoffene, disse må alltid oppgis på produkters ingredienslister.


Din parfymerte hverdag på Økoveka

Dette er også ett av temaene som tas opp under Økoveka i Steinkjer, se hele programmet her

 

Urtekram No Perfume

Urtekram er et dansk merke som selges i mange helsekostbutikker, på nett og i noen apoteker. De har mange gode produkter, noen av de beste er denne serien som heter No perfume. Foto: Urtekram.

 

Se innlegget i Dagsavisen her

Les mer om økologisk kosmetikk her

Annonsører

Samarbeidspartnere