Dansk slott samarbeider med Rema 1000 om økologiske produkter

30.11.2009
I Danmark har Gram Slott i Sønderjylland og Rema 1000 inngått et samarbeid om utvikling og salg av økologiske matvarer. De første økologiske produktene fra Gram Slott vil være å finne i Rema-butikkene rett over nyttår.

Gram Slott kan ta imot 45 overnattingsgjester i egen hotellfløy og kan organisere konferanser med over 700 deltagere, utover gårdsdriften som omfatter korn og potetproduksjon, i tillegg til 250 melkekyr. Foto: Gram Slot

 

 

 

Fra nyttår kan danskene få litt slottstemning med på kjøpet når de handler på Rema 1000. Økologisk havregryn, lettmelk, minimelk og potet fra Gram Slott, vil da være å finne i Rema 1000s hyller. Gram Slott driver et av Danmarks største økologiske bruk med 250 melkekyr og 1000 hektar jord.

 

Overraskende samarbeid

Samarbeidet skal skjerpe Rema-kjedens økologiske profil og sikre mer lojale kunder. Gram Slott på sin side tilgang til Remas 178 danske butikker. Samarbeidet er kommet i stand med hjelp fra Økologisk Fødevarerådgivning.

 

- Umiddelbart lyder det nok som litt av en motsetning at et slott og en lavpriskjede innleder et strategisk samarbeid om økologiske matvarer, og det har ikke blitt gjort før, men nettopp dette synes vi er spesielt spennende ved dette samarbeidet. Gram Slott og Rema 1000 deler noen grunnleggende holdninger til økologis og matvarer, og vi har en felles visjon om å utvilke matvarer vi er stolte av, til en pris som alle har råd til, sier Anders Rene Jensen, innkjøpsdirektør i Rema 1000 til avisen Økologi & Erhverv.

 

 

Mye mer øko i Rema-butikkene i Danmark enn i Norge

- Det er markant større økologisk utvalg i Remas butikker i Danmark, enn i Norge, forteller markedssjef i Oikos, Kersti Mathiassen. - Mens man i Norge er heldig om man finner økologisk gulrot og potet i Rema-butikken, finner man kjapt over 10 ulike sorter økologisk frukt og grønt i Rema 1000 i Danmark, i tillegg til meieri, kjøtt og diverse tørrvarer.

 

- Vi får håpe at ledelsen i Norge lar seg inspirere og at øko-utvalget i Norge blir bedre etter hvert. Hvis danskene ser at de kan skape kundelojalitet gjennom bedre økologiske utvalg, er det kanskje håp her i Norge også, med tid og stunder.

 

 Økologisk frukt og  grønt i en Rema 1000-butikk i Danmark

 

 

Bilde fra en Rema-butikk i Danmark, hvor kundene kunne velge blant over 10 ulike sorter økologisk frukt og grønt. Foto: Oikos

 

Saken er i hovedsak oversatt fra Økologisk Landsforenings side

Annonsører

Samarbeidspartnere