Danske akademikere handler 21 % økologisk

02.02.2011
Danske forbrukere slutter opp om økologisk mat som ingen andre i verden. I snitt er 7,6 % av maten som danskene handler økologisk. Nå viser en undersøkelse av danske forbrukere at de med høy akademisk utdanning har en andel av økologisk mat på 21 % .
– At de med høyere utdannelse spiser sunnere og velger mer økologisk enn andre, finner vi også i Norge, men tallene fra Danmark som viser at akademikerne spiser tre ganger så mye øko som andre, er svært høyt. I Danmark kommer folk ofte tettere på landbruket gjennom stor medieinteresse, samt at det har vært et uttalt stort problem med forurensing av grunnvann i Danmark. Danskene ser derfor lettere de negative sidene ved konvensjonell drift enn her i landet, sier han.

-Akademikere storspiser økologisk mat i Danmark, er de mer kvalitetsbevisste på mat enn norske akademikere?, spør Oikos - Økologisk Norge. Foto: Oikos 

 

I Norge finner en høyest økologisk handel i Oslo-området, i Danmark finmner du det i Københavnområdet og i Århus.

 

 

Høyere kvalitsbevissthet på mat i Danmark enn i Norge?

Hver danske bruker i snitt 1180 kr på økologisk mat og det økologiske forbruket stiger jevnt.- Grunnen til dette er at de danske forbrukerne øker sin etterspørsel etter kvalitetsprodukter. Helse, dyrevelferd og miljøansvar er verdier som danske forbrukere etterspør, sier Henrik Hinborg, markedssjef i Organic Denmark.  En viktig årsak til den danske suksessen er samarbeidet mellom den økologiske bransjen og dagligvarekjedene.  

 

Bred støtte til økologisk produksjon

En Gallup-undersøkelse i regi av Danmarks Natufredningsforening viser at 70 % av befolkningen er helt eller overveiende ,enig i at økologisk landbruk er et bærekraftig og realistisk alternativ til konvensjonelt landbruk.  21 prosent er helt eller overveiende uenige, og ni prosent vet ikke opplyser bladet Økologi & Erhverv.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere