Debio oppsummerer det økologiske året 2015

12.02.2016
– Det økologiske jordbruksarealet økte med hele 7 prosent i 2015, og utgjorde ved utgangen av 2015 4,9 prosent av det samlede norske jordbruksarealet. Det skriver Debio i en pressemelding 12. februar.

Statistikken som presenteres er oppløftende lesning. Mange piler peker i positiv retning for økologisk landbruk i Norge. Men å dekke den økende etterspørsel etter økologisk mat med norskproduserte varer, er en utfordring. Debio viser i pressemeldingen til sterk vekst i dagligvaremarkedet siste året.  Antall sertifiserte virksomheter innenfor foredling, import og omsetning har økt fra 645 i 2015 til 719 i 2015.  Serveringsvirksomheter med valørmerket har i samme periode økt med 57%, fra 200 til 314.

- Dette er veldig gledelig, sier Aina Bartmann i Oikos – Økologisk Norge i en kommentar til de nye tallene.  Det gir inspirasjon til arbeidet i Landbrukets ØKOLØFT. For selv om dette er en god nyhet, vet vi at det haster med å rekruttere flere. Det er langt igjen til vi dekker den norske etterspørselen på en rekke områder. Spesielt vil jeg nevne frukt, bær, grønnsaker og korn.

Tekst: Jens Petter Homleid
Foto: Debio

Annonsører

Samarbeidspartnere