Den er ikke her

02.02.2010
Med et utvalg av en rekke økologiske kjøttvarer og 15 ulike økologiske pølser står jeg med valgets kvaler på Grünerløkkas beste økologiske butikk, Meny ved Ringen Kino. Så kommer en ung mann i bra og målbevisst driv, ivrig pratende i mobil samtidig som han sjekker utvalget av økologisk leverpostei. Han er tydelig ikke fornøyd. En liten stund etter dukker han opp igjen med noe som ligner en ferskvaresjef på slep.

Her ser du en del av utvalget av økologiske kjøttprodukter hos Meny Ringen i Oslo.  Helt klart et godt uvalg, og kunder krever at det skal være enda bedre. Foto: Oikos

Det jaktes på Norgården økologiske leverpostei. Også Coop-butikkene skal ha denne fra 1.februar.  Finner du den ikke i din butikk, så spør. Dette kan bli et av de største økoproduktene på det norske markedet. Foto: Norgården

Det er ikke nok med en type økologisk leverpostei

Ferskvaresjefen dras bort til hyllen og må svare på spørsmålet om hvorfor den ikke er her, den økologiske leverposteien fra Norgården. Det kommer et svar om at neste påfyll av varer er i neste uke og de vil gjøre så godt de kan.

 

Øko-Action

Etter vel 10 timers arbeid for økologisk mat på Oikos kontoret, er vi imponert over denne øko-action-saken i denne Meny-butikken. Så er det fortsatt en kombinasjon mellom en butikk som prøver å være i front økologisk og krevende kunder som hele tiden stiller krav til butikken, som drar utviklingen framover.  

 

Trodde du ikke at det fantes økologiske pølser i Norge?  Noen butikker som Meny Ringen, Jacobs og andre viser at butikker som vil, kan framskaffe et bredt utvalg. Nå kan du også etterspørre økologiske grillpølser fra Norgården, de ble lansert 1.februar.

Litt av mange ting 

 

Jeg velger min økologiske middag og handler snart flere økoprodukter enn planlagt. Jeg finner sylta økologiske rødbeter, flere typer økologisk brød og flere sorter økologisk risotto. I melkekjøla står økomelken i fin høyde og over to hyllebredder. I butikken fins også tre typer økologisk øl. Økologiske sitrusfrukter finner vi ikke denne dagen, men tomater, agurk, kålrot, brokkoli og blomkål. Handlekurven fylles litt etter litt.

 

Økologisk frokostblanding finner du ofte på ICA-butikkene, men hva med andre produkter?  Foto: ICA

ICA Nær under press i sentrum

Det er dessverre ikke alltid slik at vi kan gå i de beste butikkene når vi brått trenger litt mer til lunsj på Oikoskontoret. Fra våre lokaler i Grensen 9 er det ICA Nær Grensen som er nærmeste butikk. Rema 1000 i Torggata deretter.  

Hva klarer denne ICA Nær butikken å skaffe av økovarer? Etter mange spørsmål til ansatte over tid dukket det økologisk brød opp igjen her en dag, økomelk finner vi (aller nederst i kjøla) av og til. Økologisk hvitost sier de at de ikke kan skaffe og økologiske tomater og agurk får vi nesten aldri der. Men vi har fått helt fantastiske avocadoer en gang. Av tørrvarer har de syltetøy, pasta og noen andre produkter. På dette området er de bedre enn nærmeste Rema 1000, den er derimot bedre på melkeprodukter med økomelk og økologisk hvitost og yoghurt. Denne Rema 1000 butikken har også av og til økologiske epler og cherrytomater. Det er ikke standard i Rema 1000. 

 

 -Gi oss langt bedre utvalg av økovarer i sentrum, her kryr det av kunder som vil handle det om utvalget kommer på plass, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos.

 

Økogaid

I Ren Mat og Oikos' Økogaid finner du ofte oversikt over de beste butikkene og spisestedene.  Se her - har du utfyllende informasjon så send det til info@oikos.no

 

Annonsører

Samarbeidspartnere