Designgull til Økologiske Norgården

05.10.2009
For første gang har et norsk pakningsdesign vunnet gull i den prestisjefulle internasjonale konkurransen Pentawards, og vinneren er Norturas økologiske merkevare Økologiske Norgården.

Best av 750 

Prisen ble delt ut 2. oktober under Brussels Designforum, med mange av verdens mest kjente merkevarer, bl.a. Coca Cola, Procter & Gamble, Sony og Remy-Cointreau, i konkurransen.

 

Mottagelse av Pentawards for designet på Økologiske Norgården

Økologiske Norgården vant prisen i kategorien Mat - fisk, kjøtt, fjærkre. Totalt i konkurransen var det over 750 bidrag fra hele verden. Konkurransens formål er å bidra til synliggjøring av god pakningsdesign og kriteriene for vurderingen er kreativitet, merkevareidentitet og teknisk utførelse.

 

 

Økologiske Norgården ble lansert i det norske markedet i mars i år, som en helhjertet satsing på økologisk fra Nortura. I forkant av lanseringen ble det i samarbeid med reklamebyrået Harpun Euro RSCG gjennomført en grundig prosess for å definere merkeplattformen, og ikke minst utvikle et stringent og moderne design.

 

 

 

Kjersti Sørby mottar prisen
for Økologiske Norgården

 

Etter bare seks måneder på markedet viste tall fra Synovate at Økologiske Norgården har fått en solid plattform blant forbrukerne. Merket er nummer to i markedet hva gjelder kjennskap til økologiske produkter, og scorer best på totalinntrykk.

 

- Dette er svært gode resultater sett i lys av at vi har brukt begrenset med midler på tradisjonell markedsføring, uttaler Sørby. - Det er åpenbart at det visuelle uttrykket har vært en viktig bidragsyter til de gode resultatene, og desto hyggeligere er det at vi nå får denne anerkjennelsen i Pentawards sammen med grafisk designer Camilla Jarem og resten av teamet i Harpun. De har et dynamisk og kreativt miljø som har fått frem det beste i merkevaren og oss som jobber med den.

 

Her får du kjøpt produktene fra Økologiske Norgården

Alle Norturas økologiske produkter selges under merket Økologiske Norgården, så man finner dette designet både på egg og kyllingprodukter, karbonade- og kjøttkaker, leverpostein, fårepølse, roastbiff og hamburgerrygg, bacon, biffer og andre stykningsdeler. Sesongvarer som fårikålkjøtt er i salg nå, mens mot jul kommer pinnekjøtt og julepølse.

 

Liste over hvilke butikker som selger hva, finner du her.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere