Drammen, Lier og Nedre Eikers beste økobutikker!

04.04.2011
Fredag 1. april ble de siste butikkene i kampanjen Aktiv Øko kåret. Ingen spøk! Sammen med Økologisk Fremtid kåret Oikos – Økologisk Norge Meny Union Brygge til beste økobutikk i Drammen, Meny Liertoppen til beste økobutikk i Lier og Coop Obs! Buskerud til beste økobutikk i Nedre Eiker.

Kåring på Coop Obs! Buskerud, Anette fra Nedre Eiker kommune, Tone Mette og Bjørn Erik fra Coop, Anita fra Økologisk fremtid og Kristina fra Oikos. Foto: Oikos

 

Meny Union Brygge best på øko i Drammen

Utmerkelsen kom ikke som noen overraskelse her i gården. Anita Panman fra Økologisk Fremtid ble møtt av en selvsikker ferskvaresjef da hun fortalte at butikken skulle testes. Stig skal ha sagt " bare kom du, jeg vet vi er den beste!". Anita, som selv testet butikken, innrømmer at hun aldri har sett en butikk med et så godt utvalg, og så konsekvent merking. - Her er det lett for en økoforbruker å finne frem!, sier Anita.

 

Anders og Stig viser stolt frem diplom. Foto: Oikos

 

Tross den manglende spenningen ble prisen tatt svært godt i mot. - Jeg ble stolt da jeg fikk vite at vi var den beste på øko i Drammen. Dette er en ære, , sier butikksjef Thomas. Han sier at de har mange kresne kunder som er opptatt av mat, og økologiske produkter faller i smak hos disse.

Oikos sto også å demonstrerte det nye økologiske Go Eco-brødet for anledningen, og mens vi var der fikk brødet, og det tilhørende Norgården pålegget, gode tilbakemeldinger fra kunder.

 

Beste økobutikk i Nedre Eiker er Coop Obs! Buskerud

- Dette var veldig moro, sier tørrvaresjef Bjørn Erik. Han sier at de prøver å ha best mulig utvalg for å tilby det kundene vil ha. Butikken har også en lang historie med å ta inn økoprodukter. - Det er gledelig at tilgangen har blitt bedre de siste årene, sier Bjørn Erik. De opplever også at mange setter pris på Coops egen økoserie, Änglamark.

I frukt og grønt avdelingen kan Tone Mette fortelle at hun ser at flere og flere kunder plukker med seg økologiske varer og at enkelte kunder er veldig bevisste.

 

Anette Bastnes overrakte diplom til Coop Obs! Buskerud for Nedre Eiker kommune. Foto: Oikos

 

Butikksjefen, Anders, sier at det å være best på øko er er i tråd med målsetningen til Coop, så dette er han fornøyd med. Han mener at mange økokunder allerede er klar over at de har det beste utvalget i området og drar til butikken på grunn av dette. Han kan også fortelle at fjorårets store nylansering, økologisk ekstra lett melk fra Coop Änglamark, er en stor suksess hos dem.

Anette Bastnes fra Nedre Eiker kommune var med Oikos og Økologisk Fremtid for å dele ut diplomet til de ansatte. Hun oppdaget også et nytt økoknekkebrød som hun kjøpte med seg på vei ut av butikken.

 

Meny Liertoppen beste økobutikk i Lier

-  Dette var hyggelig, sier butikksjef Anders. I likehet med Økologisk Fremtid og Oikos mener han prisen er velfortjent. Stolt viser Anders frem de tre forskjellige typene økologiske egg de har. - Som økoforbruker er det sjelden en har mulighet til å velge mellom flere typer økologiske produkter i samme kategori, sier Kristina Alnes i Oikos. Dette er en ren luksus for den bevisste forbruker!

 

Anders og to av sine entusiastiske medarbeidere. Foto: Oikos

 

I Lier var Finn Gehrken, lokalprosjektleder for Økoløft prosjektet, med å delte ut diplomet. -Dette er nærbutikken min, så det er ekstra stas at de er de beste, sier Finn.

På Liertoppen er det et spesielt fokus på lokalt og økologisk. De har blant annet økologisk kalv fra Egge gård. De lokale produktene blir også fokusert på i markedsføringen. I en av de siste annonsene ble mye av plassen viet et bilde av Egge gård. Anders forteller også at butikken er på vei til å bli miljøsertifisert, og at mye er på plass allerede. 

 

 

Utsnitt av reklame for Meny Liertoppen, her er det økologisk og lokalt i fokus!

Annonsører

Samarbeidspartnere