Drev egen pub, nå påvirker hun festival-Norge

11.07.2012
Ingvild Stølen er i full gang som prosjektmedarbeider på arrangement og festivalprosjektet. Denne energiske trondheimsjenten har først utdanning som kokk, samtidig kjøpte hun og drev puben Pias i Trondheim. Den er solgt videre og hun har siden august 2011 vært student ved UMB, der hun studerer økonomi.

Sammen med prosjektleder Kari Tande Hansen vil hun nå fronte arbeidet med økologisk mat ved festivaler og større arrangementer. Hovefestivalen er alt gjennomført.

 

Mountainbiker og festivalrytter

Ferieuken benyttet hun på Roskildefestivalen og var imponert over hvor mye som var økologisk og hvor godt det var tilrettelagt for økologisk mat der. Ellers er hun kjent som en rå mountainbiker.  Dette har påvirket tannlegeregningene, men det må en regne med, sier hun. Dermed ligger det også et grunnlag for å fremme mer økologisk mat ved idrettsarrangementer.

 

Hvordan er møtet med festivalpublikumet?

Møtet med festivalpublikumet har så langt vært veldig positivt. Jeg er overrasket over hvor kunnskapsrike og engasjerte ungdommene er. Etter å ha vært på Hove og møtt den kommende generasjon er jeg ikke bekymret, det er flotte ungdommer vi har her til lands.

 

Hvorfor er du engasjert når det gjelder økologisk mat?

Fordi matvareproduksjon er vel egentlig det viktigste som er her i verden. Jeg er opptatt av ressursfordeling og at alle i verden må ha tilgang til trygg mat, og da er gode og sunne produksjonsmetoder avgjørende. I tillegg har jeg jo matfaglig bakgrunn, noe som gjør at jeg kanskje engasjerer meg mer i hva vi spiser og hvor maten kommer fra enn hva som er vanlig.

 

Hva skal til for at flere velger dette?

Jeg tror vi trenger å avlive en del myter. Mange vet for eksempel ikke at økologisk betyr bedre levekår for husdyr, de tror det kun dreier seg om sprøytemidler. Dersom flere var klar over den sikkerheten det økologiske regelverket står for, både for bonden, husdyra, jorden og forbrukeren ville nok flere ha valgt økologisk.

 

Hvordan vil arrangementprosjektet utgjøre en forskjell?

Ved å møte publikum på dagtid på festivaler får vi faktisk god tid til å prate med de enkelte. Forhåpentligvis bringer de vi prater med en del av informasjonen videre. I tillegg tilrettelegger vi for at festivalene bruker mest mulig økologiske varer, noe som påvirker etterspørselen positivt, og publikum får smakt økologisk mat. Når festivalene setter krav til bruk av økologisk mat til sine underleverandører vil mange kokker og restaurantfolk som driver med mat resten av året også bli klar over hva som finnes av økologisk mat, og lære om fordelene. Alt dette tror jeg er med på å styrke økologisk forbruk og produksjon.

 

Hva er din feriedrøm?

Jeg har nettopp kommet hjem fra en feriedrøm på Roskildefestivalen der tilgangen på økologisk mat var overveldende bra. Roskildefestivalen selger jo over en million liter øl i løpet av festivalen, så min feriedrøm er at de har byttet til økologisk øl når jeg kommer neste år. Ellers kunne jeg gjerne tenkt meg å reise til Zanzibar.

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere