Drømmer blir realisert med din hjelp

15.11.2013
Siden 2006 har Oikos - Økologisk Norge jobbet for å utvikle økologisk landbruk, utdanning og marked i Zambia. Nå har en drøm blitt realisert. Vår søsterorganisasjon og flere bondeorganisasjoner åpnet butikk og café i september. De trenger støtte ut 2015 - bli med oss!

Spennende markedsutvikling

I september ble The Green Shop and Café åpnet i hovedstaden Lusaka. Bøndene som har fått ulike kurs og oppfølging, produserer mange spennende grønnsaker, nøtter, bønner, frukter, kylling med mer. Mye av det selges allerede i butikken og cafeen. Til sammen har ca. 8000 bønder fått kurs og oppfølging av rådgivere, mange av dem selger varene sine lokalt, eller har funnet et marked på andre måter. Det er imidlertid ikke alle som er like flinke med markedsføring og salg, The Green Shop & Café er ekstra viktig for dem.

Videreforedling er også viktig

En av bondegruppene har spart penger fra salg av grønnsaker og gjødsel. De oppsparte midlene har de brukt til å kjøpe oljepresse, slik at de kan presse oljer fra solsikkefrø og jordnøtter. En annen organisasjon lager peanøttsmør og tørker mango og villsopp. Alle produktene som er videreforedlet gir dem bedre inntekt.

Støtt selv eller via gavekort

Gi din støtte til ODISSA-prosjektet ved å sette inn et valgfritt beløp på prosjektets konto 1254 05 15717, eller via denne siden. Vet du ikke hva du skal gi folk som har alt de trenger i gave? Det er også mulig å bestille gavekort via linken over.

Støtter du med 1000 kr eller mer, eller blir fast giver ved å legge inn et valgfritt månedlig beløp i nettbanken din, kommer det en liten gave fra Zambia til deg i posten. Send i så tilfelle gjerne e-post og gi beskjed om det til maiken@oikos.no, så er vi sikre på at vi har rett kontaktinfo.

Se og lik også gjerne The Green shop and Café på Facebook!

Ønsker du mer informasjon, se her. Har du spørsmål ta gjerne kontakt på maiken@oikos.no

Vi samarbeider med Utviklingsfondet i Zambia, og prosjektet er støttet av Norad, Norganic og Godt Brød.

Annonsører

Samarbeidspartnere