Drømmer om økologisk ull

02.11.2009
– 90 prosent av iiS of Norway sin høstkolleksjon består av ullstrikk, men dessverre er ikke noe av det laget av norsk ull. Det er fordi det er billigere for meg å kjøpe ulla i samme land som jeg produserer klærne, og fordi norske ullkvaliteter er for lite varierte, forklarer Siv Elise Seland. Hun forteller til VG Fredag at hun håper at samarbeidet med Oikos på økoull kan endre på dette.

Fra iiS sin høst/vinterkolleksjon 09/10. Foto:iiS.

 

Norsk ull for røffe plagg

- Norsk ull egner seg best til røffere plagg, ikke de hudnære og myke, fastslår Seland til VG magasinet Fredag.  Hun skulle ønske det ble lagt bedre til rette for å bruke norsk ull, og har særlig troen på norsk økologisk ull. Derfor har hun i samarbeid med Oikos, fellesorganisasjonen for økologisk produksjon og forbruk, med støtte fra Innovasjon Norge, tatt initiativ til å se på mulighetene for økologisk ullproduksjon i Norge. I dag finnes det over 600 økologiske saue- og geitehold, men ikke noe eget mottak som behandler den økologiske ulla separat.

 

Økosauer fra Skaun, kanskje de kan levere ull til norske designklær i framtida?
Foto: Oikos

   

Økt bevissthet kan skape muligheter i Norge

- Det er stor bevissthet rundt økologiske varer ute i verden, og en voksende interesse her hjemme. Hadde vi fått skilt ut og klassifisert økologisk ull i Norge, kunne det skapt en bedre økonomi for økologiske sauebønder - og en hel verdikjede av norske økologiske produkter kunne blitt etablert. Det ville vært positivt for alle aktører fra bønder til foredlere, designere og forbrukere, tror Maiken Pollestad Sele, rådgiver og prosjektleder i Oikos.

 

Vil du lese hele saken må du skaffe deg VG magasinet Fredag fra 30.10.

 

For mer informasjon kontakt rådgiver & prosjektleder Maiken Pollestad Sele på maiken@oikos.no

Se ellers om økotekstiler i den grønne menyen til venstre.

Annonsører

Samarbeidspartnere