E-stoffbomber til barna

27.09.2009
- I dag er det viktigere enn noen gang å være bevisst på hva matvarene inneholder. Mange "vanlige" produkter inneholder kunstige tilsettingsstoffer. Blant annet fins det smaksforsterkere som har evnen til å påvirke nervene i tunga, så vi skal oppfatte maten som mer aromatisk, forteller ernæringsfysiolog Torill Enget til Coop magasinet GourMega.

Det advares mot Coca Cola og andre godterier  

 Matvareproduksjon på villspor

- Både hun og Marika Cavalli-Bjørkman synes at mye av matvareproduksjonen er på villspor, spesielt når produkter til barn er blant de med mest kunstige tilsetningsstoffer - såkalte - E-stoffer.

 

     

Bilde av ernæringsfysiolog Torill M Eget (tv) og helserådgiver Marika Cavalli Bjørkman. Bilder fra deres hjemmeside.

Godterier har mye e-stoffer

- Godterier, brus, saft, kjøpekaker og is er blant de produktene som inneholder mest E-stoffer. Forskere anbefaler nå at foreldre til barn som viser tegn på hyperaktivitet, fjerner disse stoffene fra kostholdet.

 

Vit hva som er godt for kroppen din 

- Vi anbefaler at du setter deg inn i hva kroppen din har godt av. Du kommer et godt stykke på veg ved å velge økologiske produkter. I tillegg til å styre unna konserveringsmidler, tilsetningsstoffer og stråling, støtter du arbeidet med å beskytte biologiske sykluser og ivareta jordsmonnet, du bidrar til mindre forurensning og et biologisk mangfold, sier Marika.

 

Mer informasjon 

Enget og Cavalli driver kursvirksomhet innen ballansert kosthold.  Teksten over er et utdrag av et større intervju i Coop bladet GourMega nr 5.

 

Les mer på http://www.engetcavalli.com/

 

GourMega nr 4 - 2009 kan du lese her.

Annonsører

Samarbeidspartnere