Eggede sitater fra FBI i NRK

13.10.2011
Forbrukerinspektørene i NRK serverte onsdag et gjennomarbeidet program om norsk eggproduksjon og kylling. - Programmet gir også et godt bilde av økologisk produksjon og fordelene med dette når det gjelder dyrevelferd, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge. Han gir også ros til Dyrevernalliansen for klar tale mot satsting på fengselshøns (burhøns) og heller vektlegge retten til et frittgående og utegående liv for hønene.
Rema 1000 la også fram tall på at kundene i deres butikker mer og mer velger bort burhøns-egg etter at de startet med å merke kartongene med informasjon om at eggene er fra høns i bur. Fra nyttår er det slutt på egg fra burhøns hos Rema 1000. –Nå må forbrukerne krype utav sitt naive skall og forstå hva som skjer av dårlig dyrevelferd i eggproduksjonen, sier Reidar Andestad.

Saktevoksende kyllinger smaker mye bedre, sier Nina Sundqvist som er kommunikasjonsdirektør i Nortura.  Foto:  Nortura

Dette er Jakobs økologiske egg, produsert av Toten Eggpakkeri.

 

Sitater fra FBI programmet

Vi har valgt oss ut noen interessante sitater fra programmet:

"Hvis Rema hadde virkelig ment det de sier hadde de kun solgt økologiske egg. Det er kun økologiske høns som er ute i Guds frie natur og som ser sola," sa David Koht Nordby i Norsk Fjørfelag i FBI NRK om egg og kyllingproduksjon onsdag. Han sa også at "Det er kun økologiske høner som har villa med egen hage."


Informasjonsdirektør Nina Sundquist i Nortura sa følgende:


"Vi har saktevoksende kyllinger som livechekyllinger og økologiske kyllinger som har et liv i sus og dus. Men så lenge prisen er en betydningsfull faktor hos den norske forbruker så ser vi at forbrukeren velger og ønsker en billig kylling istedenfor å ta de ekstra kronene for å kjøpe en annen kylling"

Spørsmål fra programlederen:
Er en kylling som er dobbelt så dyr dobbelt så bra kvalitetsmessig?

Sundquist:
" Ja det vil jeg faktisk si at den er. En trenger ikke være gourmetkokk heller fordi de saktevoksende kyllingene slik som Holte Gård har, og som vi har i våre spesialproduksjoner, blir større, får bedre fôr og de smaker mye bedre.
Vi vil gjerne gå over til en saktevoksende kylling hvis forbrukeren hadde vært villiog til å betale for den"

 

Her finner du FBI-programmet og kan se det selv

 

Her finner du Dyrealiansen sine tips på hvor du finner mat som er produsert dyrevennlig

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere