Elevrekord på SJH i Aurland

25.08.2015
Heløkologiske Sogn Jord- og Hagebruksskule har startet det nye skoleåret med en rekord: Hele 49 elever. Fortsatt drift er sikra. Nå knytter det seg bare spenning til hvem som vil bli skolens nye rektor.

Allerede mandag denne uka, startet skoleåret på Sogn Jord- og Hagebruksskule i Aurland, med samling av elevene i Rakelhagen ved grindbygget.

Jubelår
Etter årevis med usikkerhet og nedleggingsfare, går skolen nå en sikker framtid i møte, og midler til investeringer er på plass.
– Dette har vært et jubelår for oss, uttaler avtroppende rektor Bjørg Fritsvold til Sogn Avis. – Framtida og er sikra, og vi har fått en skolestart med flere elever enn på mange, mange år.

Unik stilling ledig
Etter mange år i rektorstillinga, har Fritsvold nå valgt å gi stafettpinnen videre. Dermed knytter det seg nå ny spenning til hvem som vil ta over i denne helt unike og viktige stillingen i Øko-Norge.
Søknadsfristen er 30. august, så den er fortsatt ikke gått ut.

Løft
Aurland-ordfører Noralv Distad var også på plass for å ønske elevene velkommen til bygda.
– Skolen har fått et løft på alle måter og er nå sikra for all framtid, sa en fornøyd ordfører. – Vi trenger både kunnskapene og verdiene denne skolen står for.

Jubileum
Til våren starter byggearbeidene som skal stå ferdige om to år.Da blir det også et stort jubileum, siden det da vil være hele hundre år siden skolen fikk de første elevene.
Det skal selvsagt markeres på behørig vis, og planlegging av jubileet blir en av oppgavene for den nye rektoren.

Stillinga som rektor er utlyst her
Mer info finner du på SJH sin egen Facebookside

Kilde: Sogn Avis
Tekst: Marit G. Wright
Foto: Aurland kommune

Annonsører

Samarbeidspartnere