En blir miljøvennlig i Berlin

26.02.2012
-Jeg er nok spesielt utsatt for grønne krefter, her jeg bor i et av Tysklands mest miljøbevisste områder, i bydelen Prenzlauer Berg i Berlin, skriver Aftenpostens korrespondent Ingrid Brekke i søndagens avis og sammenligner dette litt med holdninger hun finner i Norge.

Økologisk preg

-Ingen anstrengelser trengs for å leve miljøvennlig: Mine to nærmeste dagligvarebutikker er økologiske. Kebabselgeren på hjørnet bruker økologisk kjøtt fra bønder i regionen. Treningssenteret litt lenger opp i gaten heter «Green gym». De utnytter dagslyset, selger vann i plastflasker de vasker selv, og har treningssykler der displayet drives av den som tråkker, og dessuten lader mobiltelefonen din samtidig, skriver Ingrid Brekke i Aftenposten i en tankevekkende artikkel.

 

Les hele saken i Aftenposten her

 

 

Hvor lenge er Norge annerledes?

-Økologisk forbruk øker i verden. Matskandaler og industrilandbruk skremmer. Vil kyllingskandalen bety en ny trend også i Norge? Nationens Kari Gåsvatn kommenterer.
Økologiske bruk får ikke solgt sine produkter i Norge. I Tyskland greier de ikke å dekke etterspørselen. Salget av økologisk mat øker i hele verden. Norge er virkelig et annerledesland.

 

Les Kari Gåsvatns vurdering om økologisk i Norge og Tyskland, Nationen 20.2.

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere