En hel helg i økologiens tegn

12.08.2014
Økofestivalen i Sande førstkommende helg, tilbyr et omfattende program for både økoprodusenter og -forbrukere. Her kan du smake, oppleve og lære mer om økologi. Hele femti utstillere er påmeldt til det store økomarkedet.

Årets Økofestival i Sande i Vestfold er den åttende i rekken. Festivalen går av stabelen lørdag 16. og søndag 17. august, og i år samles femti utstillere fra inn- og utland til det store økomarkedet som åpner på lørdagen, midt i Sande sentrum.

Inspirasjon

Men allerede på fredag, starter programmet med et fagseminar, en møteplass for økologiske produsenter. Både etablerte produsenter og folk som vurderer å legge om er invitert til å melde seg på. På seminaret - som først og fremst er ment å gi påfyll av inspirasjon, vil man få høre flere økologiske suksesshistorier. Deltakerne vil også få vite mer om veien til suksessen.

Insekthotell og vinkveld

Lørdag blir det åpning av Barnas Økofestival, med flere spennende og morsomme aktiviteter for barna, som bygging av insekthotell, klatring i klatrevegg, matpakkeverksted og skateworkshop. Hele femti boder på torget gir muligheter for variert økoshopping, informasjon og smaksprøver, og om kvelden arrangeres det middag og vinkveld med uforglemmelige økologiske smaksopplevelser og underholdning. Til denne er det egen påmelding.

Hopp i høyet

Søndagen har festivalen blant mye annet også et tilbud om besøk på en økologisk gård med melk- og kjøttproduksjon der man kan få hilse på kyr og kalver, handle gårdsprodukter og hoppe i høyet.

Dagens trim er det Spenst Sande som står for og den lokale Sanderevyen står også på programmet.

Økokommune

Sande har lenge vært et tyngdepunkt innen økologisk landbruk, og er på landsbasis en av de største og beste på produksjon av økologiske grønnsaker. Bakgrunnen for festivalen var et felles ønske om å vise Sande som en slagkraftig økokommune.

Festivalen er den eneste økologiske festivalen i Norge og er også det største og mest omfattende arrangementet i året i Sande.

Program for hele festivalen finner du HER

Annonsører

Samarbeidspartnere