En herlig, rotete tid

10.10.2011
Coop Mega butikkene kjører kampanje for sine økologiske produkter i oktober; pastinakk, gulrøtter, kålrabi og andre sunne og gode rotgrønnsaker er blant disse. Det er nå vi kan fråtse i vitaminbingen, koke supper og gryter og nyte disse ferske og friske, kortreiste og norske varene så lenge det varer. Men hvorfor sladdes Ø-en på knollselleri?

Økologisk knollselleri uten ø

I mangfoldet av norske og herlige grønnsaker skal dere se spesielt etter fast, hvit lekker knollselleri som også er økologisk, men som selges med Ø-merket sladdet. Knollsellerien kommer imidlertid fra Finstad Gartneri denne også, og er økologisk som alt annet de dyrker av grønnsaker og urter hos Finstad i Sande. Fordi det finnes dem som rygger unna fordi de tror økologisk er så mye dyrere, har Coop valgt å sladde Ø-en i dette tilfelle.
- Vi vurderer markedet hele tiden, men har valgt å gjøre det slik denne gangen for å se om salget derved øker.
- Hva er prisen per kilo for knollsellerien?
- Vi kjører en tilbudspris i oktober på kr 24,90, sier Geir Ødevarp, sortimentsjef i Coop, - mens konvensjonell knollselleri koster 39.90.
- Så egentlig kunne Ø-en fått stå usladdet på pakningen fordi, i dette tilfelle, er det vel ingen som hadde hatt noe å utsett på prisen?
- Vi bør vurderer det, sier Ødevarp.

Bruk rotgrønnsakene nå!

Selleirot, eller knollselleri, som alle de andre røttene egner seg i alle grønnsakssupper og gryteretter. Du kan lage herlig sellerisuppe ved å skrelle knollen, kutte den i terninger som du koker møre i kraft eller buljong, og sper med en fløteskvett før du moser suppen med en stavmikser og smaksetter med salt og pepper.
Eller du kan lage sellerisalat, ypperlig til vilt. En gammel og god oppskrift som herved blir din:

 

Kald sellerisalat med vinagrette.
Tekst og foto Wanda Widerøe


Sellerisalat

6 personer

1 sellerirot
2 ts salt
dressing
pepper
Rens og skjær sellerihodet i tynne skiver. Legg skivene i vann med litt sitron, da blir ikke sellerien misfarget mens du snitter skivene. Kok opp nytt vann med salt og legg skivene i når dette koker. Kok i ca 3 minutter. Skivene skal være møre, men gi litt tyggemotstand. Hell av vannet og skyll skivene i iskaldt vann til de er blitt kalde. La de stå og renne av seg.

Lag en enkel dressing av mild olivenolje, god eddik, salt, pepper og litt honning.
Bland de kalde skivene i dressingen. Pynt med finhakkede, rene blader fra bladpersille eller bladene fra stangselleri. Sett salaten kaldt og mørkt, så sellerien ikke blir misfarget før servering.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere