Endelig tid for ØKOUKA

16.09.2014
Det er blitt klar luft, eplene henger duggfriske på trærne og bonden høster gull. Høsten har definitivt kommet. Det betyr én ting: ØKOUKA er rett rundt hjørnet! Førstkommende søndag er vi i gang både i Oslo og Drammen, sjekk ut hva vi byr på.

Snart er det hele i gang
ØKOUKA (www.okouka.no) starter søndag 21. september med familiedag på Bygdøy Kongsgård. Deretter går det i ett med både praktiske og teoretiske kurs, seminarer, smaksverksteder og mange inspirerende og sosiale arrangementer fram til lørdag 27. september. Flere av kursene krever påmelding, så nøl for all del ikke for lenge om du vil sikre deg en plass.

– Det som er så morsomt med ØKOUKA er at vi er mange som samarbeider om å få dette til, sier prosjektkoordinator i Oikos, Alexandra Devik. – Programmet er på plass og vi gleder oss virkelig til å ta hele byen i bruk for å inspirere, diskutere og erfare mange ulike problemstillinger knyttet til økologisk matproduksjon sammen.

Åpning på Mathallen med gratis frokost
På morgenen mandag 22. september inviteres alle til gratis frokost på Mathallen kl. 08.00. I fjor ble åpningen en kjempesuksess med flere hundre mennesker som kom tidlig på morgenen for en deilig start på dagen med økologisk frokostmat. Vi håper like mange vil ta turen også i år, sier Alexandra. I tillegg til frokost vil det være interessante innlegg av Idun Leinaas (daglig leder i Biologisk-dynamisk forening), Trine Hasvang Vaag (økoansvarlig i Bondelaget) og Henrik Henriksen (eier av Taco Republica og matskribent) som starter dagen. Se link til arrangementet på facebook og vår nye nettside, eller trykk her for å laste ned invitasjon til åpningsfrokosten.

Ta gjerne med familie, venner og kollegaer til en varm start på en uke stappfull av morsomme, interessante, viktige og berikende arrangementer drevet frem av grasrotbevegelsen som jobber for en sunnere matkultur i Oslo.

Se nye muligheter
Med ØKOUKA håper vi å inspirere og opplyse. Vårt mål er at både bønder, forbrukere, kokker og dagligvaremarkedet ser nye muligheter innen økologisk mat, landbruk og levevis. At vi kan lære og erfare noe av hverandre og at vi sammen kan gi økologisk forbruk og produksjon et real løft. – Det er på tide at vi tar et standpunkt. Vi må se både utfordringene og mulighetene vi må forholde oss til ved matproduksjon, sier Alexandra.

Gå ikke glipp av…
Hele programmet til ØKOUKA finner du på nettsiden og via Facebook. Et trykt program er også tilgjengelig på torget i Mathallen fra og med fredag 19. september. De forskjellige arrangementene har ulik målgruppe og mye passer for alle. Det skal godt gjøres å bare velge ut noen få, men disse bør du likevel definitivt få med deg:

  • Åpningen på Mathallen, mandag kl. 8
  • ØKO1001 – innføringsforelesning i økologisk landbruk og mat, mandag kl. 12
  • Hvor sunn er økologisk mat? Seminar tirsdag kl. 18
  • Sunn jord, grunnlag for sunne planter, dyr og mennesker, onsdag kl. 18
  • Politikerdebatt, -visjoner for en ny landbruksmelding, torsdag kl. 18
  • Klubb Kooperativet, torsdag kl. 20
  • Åpent matlagingsverksted for spebarnsforeldre, lørdag kl. 12
  • Låvefest på Bygdøy Kongsgård, lørdag kl. 16


Annonsører

Samarbeidspartnere