Enklere å kjøpe økologisk mat

07.09.2012
En ny veiledning fra Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) gjør det enklere enn før å kreve økologisk mat i offentlige virksomheter.

 

 

Difi fastslo i november 2011 at det er juridisk grunnlag for å kreve økologisk mat i offentlige anskaffelser. Nå har de laget en veileder som skal gjøre det lettere å faktisk etterspørre, skriver de på sin nettside.

 

Det offentlige kan ta miljøhensyn ved å kjøpe økologisk
– Hensikten med veiledningen er å gjøre det enkelt for offentlige innkjøpere å ta miljøhensyn ved anskaffelser av mat og serveringstjenester. Økologisk mat er et godt valg for å ivareta miljøet. Når offentlige virksomheter kan velge økologisk, bør de gjøre det, sier direktør i Difi, Hans Christian Holte.

 

Håper på mer økologisk mat i institusjoner
– Vi er veldig glade for at veiledningen fra Difi er kommet, nå er det bare å sette i gang med innføring av økologisk mat i offentlige institusjoner, sier Maiken P. Sele i Oikos. –Vi bistår veldig gjerne i dette arbeidet, i samarbeid med både Difi, Nofima og Statens landbruksforvaltning, fortsetter hun. – flere ansatte i Oikos kan bistå institusjoner som ønsker å innføre økologisk mat, med alt fra kunnskap om hvorfor det er viktig å velge økologisk, til handlingsplan og råd om valg av råvarer og leverandører.

 

Les hele saken hos Difi

Annonsører

Samarbeidspartnere