Eplehøst!

26.08.2011
På Østlandet ser eplehøsten ut til å bli en suksess – i det minste de eplehagene jeg har oversikt over. Trærne henger tunge av lekker frukt som bare venter på å bli spist – på en eller annen måte.

 

Har du ikke egen hage med epler, kjenner du sikkert noen som bare er glade til for å få gitt bort noe av sin overfloden. Kontrollert epleslag er lov det også. Jeg synes ikke det er frekt å spørre om noen trenger hjelp til å spise opp eplene hvis alternativet er at de råtner på bakken. Epler er ikke bare frukt, epler er mat! Et eple om dagen holder deg frisk og unna doktoren, sies det. Vel, vel..... ferske epler er i hvert fall en fantastisk råvare og selvsagt i kaker og desserter på denne tiden.

 

Den vanligste eplekaken

Barn liker denne fordi den er søt og klissete, voksne liker den fordi rugmel og epler gir mye smak. Råvarene til denne kaken er selvfølgelig økologiske.

 

Du trenger:

3 egg
2 dl sukker
2 ss matolje eller 4 ss smør
1 ts bakepulver
1 dl rugmel
1 dl hvetemel
1 dl revet eple
+ eplebiter

* Visp egg og sukker til eggedosis.
* Rør i de andre ingrediensene.
* Hell røren i en springform.
* Putt eplebitene i deigen.
* Strø over litt sukker og kanel.
* Stek ved 175 grader i ca 30 minutter. (ikke stek for lenge, da blir den tørr!)

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere