Et lite økologisk paradis i asfaltjungelen

25.07.2014
Har du noen gang tenkt over hvordan blomster dyrkes? Hvor intensivt de sprøytes og hvor langt de har reist? Vel, nå finnes iallfall et godt alternativ - økologiske blomster fra Abildsø i Oslo. Oikos tok turen og handlet nydelige buketter.

Økologiske blomster?

Ida og Anja driver Blomsterhagen på Abildsø. De forteller at "økofolk" ikke helt forstår dette med økologiske blomster. "Å ja, så fint", sier de, "er det spiselige blomster da?" Men det er ikke spiselige blomster. Det vil si, noen av dem er urter, men de dyrkes for å selges i blomsterbuketter - til glede og inspirasjon - også lukter de helt himmelsk.

Finne fram på fredag ml kl. 15- 17

Oslo er ikke en veldig stor by, og med GPS tenkte vi at det skulle være lett å finne fram - den gang ei. GPS'en villedet oss, men vi var heldigvis ikke langt unna da vi ringte og fikk instruksjoner. Neste hump i veien var følgende skilt:

Skilt Abildsø gård

Men beskjeden "Kun besøk etter avtale" kan altså ignoreres på fredager mellom kl.15-17 ut august, for da er blomsterhagen åpen. Etter den tid er det nok best å ta kontakt først om man vil på besøk. Vi vil anbefale dere å ta turen dit, for opplevelsen av store mengder humler og bier som surrer lavt i et mangfold av blomster, er noe annet enn du får i en vanlig blomsterbutikk. Dessuten er utvalget av blomster mye mer spennende.

skilt Blomsterhagen humle på tistel humle- og biehimmelen Blomsterhagen på Abildsø kornblomst IMG 0130 IMG 0123 Solhatt mange foto MaikenSele

Vil du ha tak i blomstene på andre dager enn fredager, kan du kjøpe dem i noen vanlige butikker, se oversikt her.

Holdbarhet - og miljø

Den korte reiseveien er svært gunstig for blomstenes kvalitet og holdbarhet, opplyser damene. Vi tenker at det i tillegg er veldig bra miljømessig at de ikke er langreist, for ikke å snakke om ikke sprøytet og kunstgjødslet. Disse blomstene kan til og med en miljøaktivist nyte!

Våre buketter stod litt over en uke, tross intens varme - opptil 34 grader!

blomsterhagen.no

Vi håper på at noen fra andre steder i landet lar seg inspirere til å gjøre lignende som Ida og Anja.

For mer info og nydelige bilder se blomsterhagen.no

Annonsører

Samarbeidspartnere