Et stykke kjøtt

08.02.2010
Fortjener Tommy et liv før døden, selv om han bare skal bli kalvestek, spurte A-magiasinet i sin hovedartikkel sist fredag. Da A-magiasinet bestemte seg for å se på hvordan husdyrene lever og dør, valgte de å oppsøke den økologiske bonden Hans Arild Grøndahl.

- A-magasinet setter søkelyset på et svært viktig problem. Når kundene står i butikken og velger billig kjøtt, tenker de ikke på at prisen for det billige kjøttet er et dårligere liv for dyrene, sier markedssjef i Oikos, Kristina Alnes.

Å gi dyrene et godt liv er sentralt i prisnippene for økologisk landbruk.
Foto: Økologisk Landsforening, okologi.dk

 

Da A-magasinet bestemte seg for å se på hvordan husdyrene lever og dør, kunne de valgt å besøke en storprodusent av kylling eller svin og sett hvordan samtlige av verpehønenes avkom males til kjøttbeinmel eller går til pelsdyrfôr umiddelbart etter klekking. De kunne oppsøkt griser som bor så trangt og er så understimulerte at de biter av hverandre halen, observert magre purker pådra seg stygge liggesår på harde betonggulv.

 

I stedet oppsøkte A-magasiet den økologiske bonden Hans Arild Grøndahl, kjent som en av bransjens good guys og så på hans måte å drive gård på.

 

 

Les hele artikkelen her.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere