Får vi forbud mot klonede matvarer?

03.08.2009
Bergens Tidende tar opp dette spørsmålet i søndags utgave 2.august. Avisen skriver at Bioteknologinemda vil ha et forbud mot kjøtt og melk fra klonede dyr til norske bor. Reidar Andestad i Oikos støtter er slikt forslag.

 Disse økologiske kuene i Danmark er ikke klonet!

 

 To norske forskere mener at klonetmat er ufarlig.  De ser ingen vits med å vedta et slikt forbud.

 

Det er business i USA med klonede husdyr 

 

I USA selges klonede kjæledyr. Slik kan familiens katt, hund eller gullfisk få «evig liv». Flere selskaper har hatt som forretningsidé at kjæledyrenes eiere ønsker å erstatte døde hunder og katter med identiske kopier.  Bergens Tidende forteller fra ABC News om ekteparet Otto i Florida, som har fått klonet hunden sin for en million kroner.

 

 

 

Ja, til lovforbud mot kloning, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos.

 

 Stor forskjell på avl og kloning

Reidar Andestad, daglig leder i Oikos, mener det er stor forskjell på avlsarbeid og kloning. - Vi mener det er viktig å være føre var. Kloning markerer et viktig skille, sier han. Oikos er fellesorganisasjonen

for økologisk produksjon og forbruk i Norge. - Kloning er å tukle med naturen, og vi kan risikere å utløse ringvirkninger som ikke er tilbakeførbare. Det er en sjanse vi ikke kan ta, sier Andestad.

 

 

Les hele saken i Bergens Tidende her.

 

Statsråd Lars Peder Brekk går inn for forbud, men har han regjeringen med seg?

Brekk for forbud

 

Regjeringen har ikke kommet til noen konklusjon. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) sier i følge Handelsbladet at han vil arbeide aktivt sammen med andre berørte departementer i alle relevante fora for å få til et internasjonalt forbud mot kloning av dyr og handel med produkter fra klonede dyr.

Annonsører

Samarbeidspartnere