Facebookgruppe for økologisk Biola og Bio-Q

06.04.2010
Nå er den her, facebookgruppen for de som støtter at Tines Biola og Q-meierienes Bio-Q blir økologisk. Oikos har flere ganger støttet saken, nå har andre dannet Facebookgruppen.
Handelsbladet skriver at Q-meieriene aktivt vil mottarbeide pålegget fra Mattilsynet om å gjøre Bio-Q økologisk eller skifte navn på produktet. Oikos er skuffet over dette. Den nye EU-forordningen på økologiområdet stiller krav om at produkter som bruker benevnelsen Bio skal være økologiske.

Biola med blåbær.  Foto: Tine.

Oikos skuffet over Q-meieriet

-Vi er skuffet over at Q-meieriet ikke tar Mattilsynets avklaring til etterretning.  Selskapet har ikke ett eneste økologisk produkt i dag.  Nå har de mulighet til å rette på dette.  Så flagger de heller at de vil bruke juridiske ressurer på å komme utenom pålegget, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos - Økologisk Norge.

Gi oss økologisk Biola og Bio-Q!

Grunnleggende informasjon om Facebook gruppen

 

Nye EU-regler gjør at Tine og Q-Meierene må droppe merkenavnene Biola og Bio-Q - med mindre melken blir økologisk. Kjære Tine og Q: Dropp rettssaker og sats økologisk!

Økologisk landbruk er best for medmennesker, dyr og natur!

Personverntype:

Åpen: Alt innhold er offentlig.

 

Kontaktinformasjon

Link til Facebook gruppen.

 Hjemmeside - Til De Grønne - der de skriver om saken.

 

 

Siste nyheter

 Økologisk landbruk i Norge trenger et løft!

For mye økologisk melk blir solgt som konvensjonell melk fordi markedet for økomelken ikke vokser raskt nok. Nå har Tine og Q-Meieriene muligheten til å utvide markedet for økomelk samtidig som meieriene sparer store kostnader ved endring av merkenavn.

Spar økonomisk og økologisk: Gi oss økologisk Biola og Bio-Q!

 

Les oppslaget i Handelsbladet om Q-meieriets reaksjon på  Mattilsynets oppfølging av den økologiske forordningens krav om bruk av Bio-begrepet på mat.

 

Les om Biola-seier 2 på Oikos-siden

Annonsører

Samarbeidspartnere