Femten prosent økomat på Hovefestivalen

28.06.2011
Hovefestivalen på Tromøya utenfor Arendal starter i dag, tirsdag 27. juni, og varer til 1.juli. Hovefestivalen markerer seg som en av landets største festivaler, med et godt musikalsk opplegg og mye folk. Og i år satser Hove på minst 15 % økomat, i samarbeid med Oikos. Festival-sommeren er her for fullt!

Nå er det full musikk, full fart og en god del økologisk mat på Hove festivalen, rapporter Marte von Krogn (på bildet) og Kari Tande Hansen fra Oikos - Økologisk Norge som du finner på stand der.  Foto: Oikos


Femårsjubileum og økofokus

Hovefestivalen har i løpet av sine 5 år som festival jobbet strategisk med sin miljøprofil. Ved årets femårsjubileum, har Hovefestivalen fokusert desto mer på egen matprofil og kontraktsfestet med alle mataktører at 15 % av maten som omsettes under festivalen skal være økologisk. - Gledelig utvikling av økologisk mat på festivalen, sier prosjektleder Marte von Krogh i Oikos - Økologisk Norge. Oikos har informasjonsstand på festivalen og gleder seg til direkte kontakt med festivalfolket.

Kari Tande Hansen er prosjektmedarbeider for festival og arrangementprosjektet i Oikos - Økologisk Norge.  Prosjektet  er støttet av Statens Landbruksforvaltning.  Her før avreise til Hove-festivalen.  Foto:  Oikos


Kortreiste økologiske jordbær

På Oikos-standen vil folk kunne sykle sin egen økologiske smoothie. Én av smoothie-ingrediensene er kortreiste økologiske jordbær fra Agderbær, og festivalpublikummet får også muligheten til å kjøpe med seg en kurv.  I tillegg stiller Oikos med en utfordrende øko-quiz, med gode økologiske premier.

 

Oikos festivalsommer

Oikos vil med sin standaktivitet gi festivalpublikummet muligheten til å få informasjon om eller drøfte fordeler ved økologisk mat og landbruk - Norge er faktisk i tet når det gjelder fokus på økologisk mat i festivalsammenheng, sier von Krogh, som tror slike satsninger inspirerer folk til å velge økologisk mat også etter festivalen. - Det er mye uvitenhet og mangel på egne smakserfaringer som gjør at ikke flere kjøper økologisk mat i dag, legger von Krogh til, og hun er selv overbevist om både miljø- og sunnhetsfordeler ved økologisk mat.

 

Økoinfo til folket

Oikos arrangementprosjekt, som jobber med å fremme økologisk mat ved store arrangement, er støttet av Statens Landbruksforvaltning. - Først er vi inne og gir råd til mange festivaler og store arrangementer om hvordan de kan lage både et spennende og et praktisk gjennomførbart opplegg med økologisk matservering. Særlig kan vi med vår erfaring vise til hvordan arrangørene kan komme i havn med menyer og innkjøp av varer, og gi tips til hvordan de kan fronte både lokal og økologisk mat. Videre bistår vi produsenter og selskaper som vil selge sine produkter inn til festivalene. Dette er en viktig inntektskilde for mange, sier prosjektleder Marte von Krogh. Under selve festivalavvikling, deltar Oikos-ansatte og en rekke frivillige på om lag 15 festivaler gjennom sommeren, hvor de sprer informasjon om økologisk mat. Ren Mat sin Økoguide er en av tingene du kan få på Oikos-standen , så kan du lettere finne fram til økologiske spisesteder, utsalg og gårdsbutikker etter festivalen, legger Marte von Krogh til.

 

Fra Hovefestivalen i 2010.  Foto: Oikos.

 

Hovefestivalen for kropp og sjel

Hovefestivalen har et bredt utvalg av mataktører. I Handlegata finner du blant andre Debio-godkjente Persilleriet, som serverer vegetarisk "Klimaburger" og kortreist "Kålaffel". I Josteins Hage, hvor Oikos også har stand under festivalen, presenteres økosatsningen til Hove slik: Josteins Hage er drømmehagen der alle sirklene sluttes. Hode, kropp og sjel skal få påfyll, og herav hører fersk og sunn mat til. Matinntaket kan kombineres med utsikt til grønnsakshagen hvor det gjennom uka kommer til å spire og gro. Mataktørene i Josteins Hage er Funky Fresh Foods med delvis økologisk mat og såkalt raw food, der alt du får på tallerken er rått i ordets doble forstand. Krub-a-dub tilbyr fristende økologisk vegetarmat og noe laktose- og glutenfri mat. I Trygge Hender serverer hjemmebakte, supergode kaker som beboere på Feviktun bo og omsorgssenter selger og har laget. Nam. Til slutt vil vi minne om at alle mataktørene på Hove tilbyr minimum 15 prosent økologisk mat

 

Hovefestivalen kan du lese om her og her kan du holde deg oppdatert på hva som skjer på festivalen.

Oikos arrangementprosjekt kan du lese om her.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere