Ferske økologiske urter i Coop

03.09.2009
I en rekke Coop-butikker har kundene i lengre tid kunnet kjøpe frodige økologiske urteplanter. Fra 1. september får flere kunder dette tilbudet da det meste av Coops ferske urter, vil være økologiske.

- De økologiske krydderurtene er blitt svært populære hos våre kunder, forteller frukt og grøntansvarlig, Sina Berg, hos Coop Mega Skøyen.

 Imponerende samling av økologiske uteplanter hos Coop Mega i Molde (Oikos-bilde)
 

Topp utvalg, god kvalitet og lave priser

Coop er ledende i Norge på salg av økologisk frukt og grønt, i forhold til kjedens totalomsetning. Nå øker de sitt tilbud til kundene ved å introdusere ferske økologiske urter i butikkene sine. 

 

- Her hos oss, på Coop Mega Skøyen, har vi fått kjemperespons fra kundene på de nye, økologiske krydderplantene, forteller Sina Berg, ansvarlig for frukt og grøntavdelingen. - Jeg begynte å ta inn de første økologiske variantene da de kom, og de ble strakt veldig populære. De kommer i litt mindre potter (9 cm) enn de konvensjonelle (12 cm) og de dyreste økologiske urtesortene koster kr 16,90 pr potte, mot 29,90 for de konvensjonelle. Kundene liker både kvaliteten, størrelsen på pottene og prisen på de økologiske krydderurtene, forteller den fornøyde frukt og grøntsjefen. 

 

Til å begynne med måtte Sina Berg komplettere butikkens "urtehage" med konvensjonelle urter, men nå er det økologiske utvalget komplett med basilikum, dill, gressløk, koriander, kruspersille, mynte, oregano, rosmarin, salvie, sitronmelisse og timian

 

Økologiske dillplanter hos Mega (Oikos bilde)

Oikos gleder seg

I Sverige har kundene hatt tilgang på både tørkede og ferske økologiske urter lenge, mens det i Norge har vært ganske begrenset. De fleste butikker tilbyr kun et svært begrenset utvalg av tørkede urter og krydder. Mens noen, mer velassorterte butikker, tar inn økologisk tørkede urter fra lokale urteprodusenter eller fra Norsk Økourt. Med Coops introduksjon av ferske økologiske krydderurter, økes tilbudet dermed betraktelig.

 

-For de økologiske matentusiastene rundt om i de norske kjøkkener, er det nok ektra hyggelig å kunne toppe rettene med smakfulle, ferske økologiske urter, sier markedssjef Kersti Mathiassen, i Oikos.

 

- For meg er økologisk mat synonymt med matglede, hvor gode råvarer, produsent med hensyn til miljø og dyrevelferd, står i sentrum, fortsetter hun. - Ferske urter er prikken over i'en. De hever både smak, innhold og utseende på maten. 

 

- Tørkede urter bør tilsettes tidlig i matlaginga, fordi de vil avgi mer smak etter hvert, mens ferske urter tilsettes helt til slutt, fordi de ellers vil tape for mye smak, forteller Mathiassen, som håper mange vil la seg inspirere til sunne og velsmakende retter med økologiske råvarer.

 

Grønt, levende, smaksrikt, ekte og miljøvennlig (Oikos-bilde)

Annonsører

Samarbeidspartnere