Festivalsesongen over for denne gang

12.10.2012
I alle fall for Oikos sin del. I sommer har vi deltatt på flere av landets største festivaler, og bidratt til at flere tonn økologisk festivalmat har blitt servert. Stadig flere festivaler velger å satse på økologisk mat og ønsker mer kvalitetsmat og mindre “gatekjøkkenmat”.

I 2012 har norske festivaler satset enda tyngre på økologisk mat, og Øyafestivalen har fått sterk konkurranse når det kommer til prosentvis økologisk matservering. Det synes vi er veldig bra!

 

– Det er tydelig at stadig flere festivaler ser verdien i å satse på økologisk mat, og det er også en holdningsendring blant publikum, sier prosjektleder i Oikos, Kari Tande-Nilsen.


Se bilder fra festivalene på Flickr.

 

– Vi ser også at kvalitet, mangfold, lokalmat og vegetarmat er aspekter arrangørene tar hensyn til når festivalmenyen settes. Festivalmaten er med på å definere festivalens profil og identitet, og maten er avgjørende for en helhetlig og vellykket festival, sier Tande-Nilsen.

 

Her er en oversikt over hvor stor andel av matserveringen som var økologisk (i prosent) blant noen utvalgte festivaler vi samarbeidet med i 2012:


Hovefestivalen: 30 %

Moldejazz: 99 %

Pstereo: 66 %

Canal Street: 91 %

Hovefestivalen har økt andelen økologisk fra 3 til 27 prosent, mens Moldejazz i år har økt andelen økologisk med hele 40 prosent.

 

- Det er utrolig bra at det er en sterk økning i andelen økologisk mat som serveres på den enkelte festival. At festivalene stadig strekker seg mot nye økologiske mål er veldig viktig for utviklingen innen økologisk festivalmat, sier Tande-Nilsen.

 

Fra og med neste år ser det ut til at også festivaler kan ta i bruk den nye merkeordningen til Debio, basert på Ø-merker i gull, sølv og bronse, som indikerer hvor stor andel av matserveringen som er økologisk. Det tror Tande-Nilsen vil bidra til enda større motivasjon for å servere økologisk festivalmat, og hun ser heller ikke bort fra at konkurranseinstinktet festivalene i mellom kicker inn. Hvilken festival blir den første til å smykke seg med Ø-merket i gull?    

 

Les mer om Debios nye merkeordning for serveringssteder her.

Annonsører

Samarbeidspartnere