Finner en noe økologisk mat og kaffe på Ås og i Moss?

24.06.2011
Fine og uinnpakka økologisk grønnsaker og frukter er blant vareutvalget tsom møter hos oss Kamille på Ås og i Moss. Vi stoppet opp ved de moderne og lyse lokalene i Ås sentrum og får tak i daglig leder Kari-Anne Kristiansen for en liten prat.
Hun forteller at i mange år var det en Helios butikk på Ås. Denne butikken ble også rammet av konkursen til Helios. Men Kari-Anne AKristiansen som hadde drevet Helios butikken tidligere, kjøpte konkursboet og startet Kamille Helsekost og Kaffebar. Hun er også så driftig at hun driver tilsvarende sted i Moss.

 

Matkommunen Ås?

-Ås kommune burde ha ambisjoner om å være et matsted i Norgestoppen. Gourmet stedet. Med landets universitet for mat og biovitenskap og Nofima plassert som en gavepakke i bygda, burde alt ligge til rette for at kommunen og private stiller opp for en slik visjon. Men de vi har snakket med kjenner ikke til at Ås kommune har vedtatt noen ambisiøs matprofil, knapt at de har vedtatt noen matutviklingsprogram i det hele tatt, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge. Han er derimot imponert over hva Kari-Anne Kristiansen har fått til med Kamille Helsekost og Kaffebar.

 


Vekst de siste 1,5 årene

Kari-Anne Kristiansen forteller at hun ikke er imponert over det økologiske vareutvalget i butikkene i området. Hun er overbevist om at kunden finner lettest og best utvalg av økologiske varer i hennes butikk. Hun forteller om en liten nedgang under finanskrisen, men at de siste 1,5 årene har det vært en fin vekst i omsetningen. Matsatsingen er viktig og hun tror flere helsekostretta butikker vil velge det etter hvert. Og lokalene på Ås ser moderne og tiltalende ut. Hun er også forundret over at hun stadig møter studenter og fastboende på Ås som ikke kjenner til dette stedet, men det blir stadig bedre.

 


Økomat på UMB?

-Både under Oikos sitt landsmøteseminar i mars og under forskningsmøte om økologisk melk sist uke, laget kjøkkenet på Studentsamskipnaden god økologisk mat.  Så her er det bare å huske å bestille det når en skal ha der et arrangement, sier Reidar Andestad.


Mer informasjon

Her finner du mer informasjon på hjemmesiden for Kamille og de er selvsagt på Facebook . kamille.helskost.kaffebar.

Ren Mat har kommet med en Økoguiden for hele landet. Her finner du mange nyttige tips om steder du kan spise på og hvor du kan handle. Finn Økoguiden for 2011 her.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere