Finstad gård og gartneri konkurs

19.02.2012
- Jeg har kastet kortene, sier Erik Rosnes. Både Finstad Gartneri AS og Finstad Gård Rosnes er konkurs, skiver Drammens Tidende. – Meget trist at en av de beste produsentene innen økologisk urter og grønnsaker må legge inn årene, sier daglig leder Reidar Andestad. Han ber alle bidra slik at det kan bli ny drift ved gården og gartneriet. Han syns også det er rart at dette skjer nå som Coop har en stor satsing på økologisk frukt og grønnsaker.

-Et stort tap for økologisk urte- og grønnsakproduksjon i Norge, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge om konkursen i Finstad gård og gartneri.  Bildet fra Finstad Gartneri tatt av Ren Mat.

 

Vet ikke hva som skjer framover

Både gården og gartneriet måtte gå den tunge veien til skifteretten torsdag, skriver Drammens Tidende.
- Jeg har kastet kortene. Hva som skjer fremover aner jeg ikke,sier eier Erik Rosnes til avisen.
Store underskudd gjennom flere år gjorde det umulig å drive videre, og eierne så ikke annen utvei enn å begjære oppbud.
Nå står drivhusene fulle av krydderplanter, fra nysådde til klare for salg. I samarbeid med banken, Landkreditt skal vi sørge for fortsatt drift slik at verdiene av krydderplantene ikke går tapt, sier bostyrer for begge konkursene, advokat Ivar Strømsjordet til Drammens Tidende.

 

Vanskelig år gav stort underskudd

Mye regn under innhøstingen har skadet frilandsproduksjonen, mens to meget kalde vintre har gjort energikostnadene i drivhuset for høye. Dessuten er markedet for økologiske grønnsaker og krydder generelt svakt. Dette er momenter selskapene oppgir som bakgrunn for de økonomiske problemene som førte til konkursene.
Det var 24 ansatte i gartneriet og 17 på gården.

 

Les mer om saken i Sande Avis

Annonsører

Samarbeidspartnere