Fint overskudd for Økogrossisten

28.09.2011
VG har analysert helsekostsektoren. - I økologisk sammenheng er sektoren interessant fordi de omsetter stadig mer økologisk mat. De fremstår ofte som lokale økologiske matbutikker, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos – Økologisk Norge.

Bjørn Alvær er konsernsjef i Sunkost og styreleder i Økogrossisten.  Bildet har vi fra hans Facebook-presentasjon.

 

Varierte resultat men god uttelling for Økogrossisten

Ifølge VG fikk Life as (butikkene) et underskudd på tre millioner kroner før skatt i fjor, mens selskapet Life Scandinavia fikk et overskudd på syv millioner kroner før skatt. Helsekostkjeden Sunkost fikk i fjor et underskudd på 20 millioner kroner før skatt, ifølge en reportasje i VG tirsdag. Året før var underskuddet på hele 64 millioner kroner.

 

Validus Engros omsatte i fjor for 461 millioner kroner, og grossistselskapet fikk et overskudd på 17 millioner kroner før skatt. Økogrossisten omsatte for 197 millioner kroner, og selskapet fikk et overskudd på 41 millioner kroner før skatt. - Vi gleder oss over lønnsomhet i selskaper som satser økologisk, det stimulerer flere til å satse og for de som er inne til å satse enda tyngre på økologiske matvarer, sier Kristina Alnes. Tidligere har bransjen pekt på at både økologisk Raw-food og supermat har bidratt til bra inntjening i tillegg til at mer av inntekten kommer på salg av økologisk mat.

 

Hvem står bak?

Ifølge reportasjen i VG er det disse personene som styrer helsekost-Norge:
• Børre Loe Nordheim Larsen. Eier av Sunkost
• Terje Stykket. Investor og eier av flere konsepter og grossister.
• Gunn Elisabeth Feidje Arnesen. Leder av Life Scandinavia.
• Bjørn Alvær. Konsernsjef i Sunkost og styreleder i Økogrossisten.

 

Du kan lese mer om økologisk mat i helsekostbutikker her.

Annonsører

Samarbeidspartnere