Flere vil ha økomat på festival

04.07.2013
Økologisk mat er attraktivt for festivalpublikum over hele landet, og mange arrangører har skjønt nettopp det. Sommeren er høysesong for Oikos’ arrangementsprosjekt.

I over ti år har vi i Oikos hjulpet en lang rekke festival- og andre arrangører som ønsker økologisk servering. Akkurat som i tidligere år, er det full aktivitet hele sommeren.

Mange nye

- Mange nye aktører har meldt sin interesse for økologisk servering på arrangement, sier arrangementsansvarlig i Oikos, Ingvild Stølen. - I tillegg deltar vi fortsatt på en del av de samme festivalene som vi har vært med på tidligere.

Viktig for publikum
I juni var Oikos for første gang til stede på Norwegian Wood, en tradisjonsrik festival midt i Oslo som i år har fått øynene opp for økologisk mat.

- Vi foretok en spørreundersøkelse blant publikum, og 65 prosent svarte at de syntes økologisk festivalmat var veldig eller ganske viktig. Bare 3 prosent av deltagerne hadde ikke kjennskap til Ø-merket, sier Stølen.

Dette er godt nytt for festivaler som satser økologisk og som bruker Ø-merket aktivt i sin markedsføring. I tillegg bør dette også motivere nye aktører til å servere økologisk mat.

Gull-Ø til Øya
Nytt av året er også Debios nye serveringsmerker i gull, sølv og bronse. Øyafestivalen går i år for det gjeveste, gullmerket, som kun kan brukes av serveringssteder der minst 90 prosent av ingrediensene som brukes skal være økologiske. Dette setter strenge krav til Øyas mataktører og sikrer publikum miljøvennlig og sunn kost på festivalen. Mange av aktørene fra Mathallen skal i år bidra til matserveringen på Øya. Noen av dem er godt kjent med økologiske varer fra før av, som for eksempel paibakerne i Hello Good Pie, som serverer deilige økologiske paier året rundt. Nå får også heldige publikummere på Øya muligheten til å smake.
debios serveringsmerker
Spør etter økomat!

Også andre festivaler jobber for å få matserveringen Debio-godkjent og for å få ta i bruk den nye merkeordningen. Hovefestivalen har allerede fått tildelt bronsemerket (minimum 15 prosent økologisk), mens Moldejazz og Pstereo sikter seg inn mot sølvmerket (minimum 50 prosent økologisk).


Denne sommeren får du økologisk mat blant annet på Hovefestivalen, Pstereofestivalen, Månefestivalen, Kartfestivalen, Øya og Molde Jazzfestival. Husk å se etter Ø-merket når du kjøper festivalmat!

Annonsører

Samarbeidspartnere