Folkrock med sølv-Ø

18.08.2015
Miljø, mat og drikke er viktig for folkrockfestivalen på Fausko Skysstasjon i Hemsedal førstkommende helg. I år har de fått sølv-Øen for sin høye andel økologiske råvarer i servering av mat og drikke.

I nært samarbeid med Oikos Buskerud har Fauskivalen i Hemsedal utviklet en serveringsmeny der to tredjedeler er basert på økologiske råvarer. Den siste tredjedelen er i hovedsak lokale varer. Kommende helg, 21.-23. august, er det sjette gang denne folkrockfestivalen går av stabelen på Fausko Skysstasjon i Hemsedal.

Fortjener takk
Hva slags mat som serveres, er blitt en viktig del av de suksessfaktorene for mange festivaler. Både publikum og media er opptatt av maten, og økologisk servering er blitt en viktig del av mange festivalers identitet.

– Ideen og planlegginga er gjort i nært samarbeid med Oikos Buskerud, skriver Fauskivalen på sin hjemmeside. – De fortjener stor takk for sin entusiasme og engasjement.

Ureist øko-øl
Fausko Skysstasjon har fått løyve fra Hemsedal kommune for tilvirking og servering av egenprodu-sert øl, brygget på Debiogodkjent malt og humle.
– Vi gleder oss til å lansere våre to ulike øl-typer og håper det vil falle i smak sammen med all den gode musikken, skriver Astri og Knut på hjemmesida for festivalen.

Tekst: Marit G. Wright
Foto: Fauskivalen

Annonsører

Samarbeidspartnere