Først i Norge med miljøkartong

05.01.2016
Som første meieri i Norge lanserer Rørosmeieriet økologisk melk i kartonger fra Elopak laget av kun fornybare råmaterialer.

Rørosmeieriet kombinerer økologiske melkeprodukter med drikkekartong av kun fornybar råvare. Produksjonen i de nye Pure-Pak® kartongene starter i januar 2016.

Meieribestyrer Trond Vilhelm Lund i Rørosmeieriet sier i en pressemelding at det er en stor glede å kunne levere økologisk melk i miljøvennlige kartonger der også plastmaterialet er fornybart.

– Dette er et virkelig løft for vår helhetlige satsning på miljøforbedringer. Vi er en relativt liten aktør, så vi vil oppfordre andre aktører til å følge etter så vil dette bli et miljøtiltak som monner, sier Lund.

Rørosmeieriet produserer Änglamark Melk til Coop, og har inngått en større avtale med Norgesgruppen om levering av økologisk melk til flere av konsernets kjeder. Etterspørselen etter økologiske produkter har økt kraftig de siste årene, og trenden fortsetter.

– Rørosmeieriet er en av Norges fremste representanter for miljøvennlige melkeprodukter, og vi er glade for deres bevisste valg av kartong, sier Andreas Weselka, kundeansvarlig hos Elopak.

Alle kartongene som Rørosmeieriet benytter er FSC-sertifisert. Det vil si at tømmeret som danner basis for pappen i kartongen kun blir tilvirket fra nordeuropeiske skoger som blir sertifisert av et eget nøytralt organ. Plastmaterialene som benyttes som barrierer i kartong og kork kommer fra organisk avfall i Europa. Elopaks valg av fornybare plastmaterialer bidrar til den sirkulære økonomi, som igjen var et meget viktig diskusjonstema bl.a under klimaforhandlingene i Paris. CO2-fotavtrykket på en kartong med fornybare råmaterialer er ifølge Elopak 20 prosent lavere enn en konvensjonell kartong.

Foto: Rørosmeieriet
Artikkelen er hentet fra Dagligvarehandelen

Annonsører

Samarbeidspartnere