Første Økouka i Rogaland

22.09.2015
I år er det ØKOUKA i Rogaland for aller første gang. Et omfattende og spennende program har allerede fått flere gode medieoppslag.

Årets Økouke er i gang over hele landet. Oikos Rogaland har i samarbeid med flere aktører satt sammen et omfattende program med ØKOUKA-arrangementer både på Haugalandet, i Stavanger og i Sandnes.
De har allerede fått flere flotte oppslag i lokale media, både avisoppslag og reportasje på TV. TV-innslaget kan du se HER

Marked og Folkefrokost
De startet allerede sist lørdag med folkefrokost i skolegården på Kongsgård skole i Stavanger og stort Økomarked på fisketorget.
Folkefrokost i Stavanger Foto Gabriele BrennhaugenMasse god mat, god stemning og glede, til tross for noen regnbyger. Framtiden i våre hender Stavanger sto bak frokosten og stilte med frivillige.

Gårdsbesøk, yoga og forbrukermakt
Besøk i økologiske hager og andelsgårder er selvsagt med i ei Økouke. Både Solbakken Andelsgård på Randaberg og andelsgården i Sandnes tar imot besøk. Solbakken i ettermiddag og i Sandnes i morgen.

Og de som har lyst kan få prøve yoga og lære om økofilosofi. Forbrukermakt og rå melk er også et tema som engasjerer mange.

Matkurs og matløype
På programmet utover i uka står en rekke matkurs. Det er flere kurs om mat for barn, om barnemat, matpakker og om vegan-mat. Kurs om ysting, brødbaking og soppdyrking kan man også bli med på. På avslutningsdagen kommende søndag, blir det lærerik og morsom søndagstur for hele familien i Matløypa på Ullandhaug.

ØKOUKA i Rogaland er allerede godt i gang. Har du ikke oppdaget den før nå, er det ennå tid til å hive seg med.

Tekst: Marit G. Wright
Foto: ØKOUKA og Gabriele Brennhaugen

Annonsører

Samarbeidspartnere