Fremtidsforsker: Ikke mere av ting og mat – men bedre

24.11.2011
Anne Skare Nielsen fortalte om fremtiden innen for matvarer sett fra en fremtidsforskers synspunkt. Hun åpnet Økologikongressen 2011 med 500 deltakere i Vejle. I fremtiden vil forbrukeren ha bedre ting og ikke mange ting, vektla hun flere ganger.

-Vil vi ha mye og mange nye ting, er det lykke?  Nei, trenden snur, vi vil nå ha den gode maten og de gode produktene, sa fremtidsforsker Anne Skare Nilesen i et friskt åpningforedrag på Økologikongressen i Vejle i Danmark.  Foto: Future Navigatior


Fremtidsforsker: Ikke mere mat - men bedre

Anne Skare Nielsen fortalte om fremtiden innen for matvare sett fra en fremtidsforskers synspunkt. Under sin presentasjon la hun særlig vekt på, at forbrukerne i fremtiden ønsker bedre ting i stedet for flere. Hun henviste blant annet til forskning, der viser, at folk er mere glade når de går inn i IKEA, enn når de går ut. Behovet for flere ting i det moderne samfunn blir skiftet ut med behovet for gode ting, der giver livet mere verdi. Det gjelder også innen for matvarer. "Forbrukeren ønsker ikke mere mat - men bedre mat," sa Anne Skarne Nielsen flere ganger.

 

Amatøren er utdødd om 10 år

Det krever, at det økologiske landbruk også hele tiden utvikler seg. For selv om økologi representerer bedre verdier og kvalitetsprodukter enn det konvensjonelle landbruk, så nytter det ikke noe å hvile på laurbærene.
"Man skal dyrke sin dyktighet og bli profesjonell, for om 10 år er amatøren utdødd."

 

Aktive personer på økologikongress i Danmark. Fra venstre Thomas Holz, Silje Stenstad Nilsen og Helene Austvoll

Fra Oikos - Økologisk Norge deltar Helene Austvoll og Reidar Andestad. Frå norsk landbruksrådgiving har vi Thomas Holz og Silje Stenstad Nilsen og fra Mattilsynet i Norge er Monica Stubberud tilstede.

Annonsører

Samarbeidspartnere