Frokost med Siv på Nidelven

02.10.2011
Det er ikke vanlig at jeg spiser frokost med Siv Heia Uldal, men det var en opplevelse å gjøre det på Rica Nidelven. Få om noen kan så mye om lokal mat og matkvalitet i Norge som denne ildsjelen i Bondens Marked. Ingen steder i Norge har høstet så mye ros for sin frokost som Hotell Nidelven. Man velger rett og slett det hotellet på grunn av frokosten. Vi som kom med nattoget til Trondheim for å reise videre til SLFs prosjektledersamling på Bjerkem, kom for hygge oss med god frokost med mye økologisk utvalg.

Siv Heia Uldal ved ostebordet på Nideleven Rica Hotel.  Foto:  Oikos

 

Hvilke oster er dette?

Dette ble også en spesiell frokost for hotellet. Det tok ikke mange minutter, før Siv rett og slett stoppet opp en ved ostedisken. Dette var ikke en hotellostesak med 2-3 ulike spesialoster. Her var 10 varianter. Litt generell informasjon, men uten navn og beskrivelse av hver ost. Dette kan gjøres bedre, mente Siv. Hun tok kontakt med de ansatte, de hørte spørsmålet og sendte Siv videre til kjøkkensjefen. Han stilte opp. Dette går ikke bra tenkte jeg. Du klarer ikke navn og produsentadresse på 10 ulike spesialoster. Nå måtte han opp til eksamen. Han klarte de 9 første med stor sikkerhet og tenkte seg litt om og kom så med navnet på den tiende. Jeg var imponert. For Siv vare dette bare begynnelsen. Hun takket for gjennomgangen og diskuterte så smaken og kvalitetene på de ulike ostene fra flere produsenter.

 

Siv overleverer servitten med tips på enda bedre lokale oster til med kjøkkensjefen.  Foto:  Oikos


Topp frokost kan bli enda bedre

Nidelven Rica Hotell er kåret fem ganger til å ha Norges beste hotellfrokost.

-Det finnes bedre lokale oster enn dette sa, Siv, selv om hun ikke ville bytte ut alle. Kjøkkensjefen tenkte seg om, men gikk ikke i selvforsvar. Det hadde 90 % av kjøkkensjefene gjort, tenkte jeg. Hvilke oster da, spurte han. Han fikk en overbevisende gjennomgang aktuelle oster, smaksvarianter og produsenter og da frokosten var over leverte Siv servietten med osteprodusentadresser til kjøkkensjefen. Og de jeg anbefaler er også økologiske, fortalte hun til meg.

 

Hva du kan spørre henne om

Så det er bare å sjekke ostene på Nidelven og skulle du lure på noe om norsk lokalmat, som du ikke får greie på andre steder, så kontakter du Siv i Bondens Marked. Men du skal ha mer enn 5 minutter og du trenger noe å skrive på. Og du trenger ikke å spørre henne om mat som ikke er laget i Norge, det bryr hun seg rett og slett ikke om.

 

Her kan du lese om kåring av Nidelven Rica Hotell til beste frokoststed.

 

Reidar Andestad har spist frokost med Siv Heia Uldal

Annonsører

Samarbeidspartnere