Fruktdyrker Olav Jønsi kåret til Årets Meitemark

29.03.2011
Under Oikos' landsmøte i helgen ble den økologiske og biodynamiske epleprodusenten Olav Jønsi tildelt Meitemarkprisen 2011. Det var Oikos – Økologisk Norges styreleder Jakob Bjerkem som holdt tale for Jønsi og overrakte hedersprisen.

I 20 år har Olav Jønsi dyrket epler i Telemark, han driver økologisk planteskole og holder bier. På Landsmøtet i Oikos - Økologisk Norge ble han hedret med utmerkelsen Årets Meitemark for sine bidrag til utvikling av økologisk og biodynamisk landbruk. Foto: Oikos

Årets meitemark er en hederspris som deles ut en gang i året av Oikos - Økologisk Norge. Prisen går til en person eller gruppe av personer som fremmer meitemarkens trivsel og utbredelse i kongeriket Norge.

Dyrket epler i 20 år

Jønsi  har vært godkjent økologisk og biodynamisk epleprodusent i over 20 år. I sin begrunnelse for prisutdelingen understreker juryen hans allsidige arbeid for å fremme den økologiske og biodynamiske epleproduksjonen.

- Å vandre en tur med ham gjennom hans eplehage er en opplevelse de fleste sent glemmer. Hans enorme kunnskaper om insekter og fugler og om deres samspill er viktig for en god økologisk eplehage. Jønsi er også opptatt av å ta vare på og bruke gamle sorter, og bidrar dermed til et større magfold, noe som også er grunnlegende for gode hedersmeitemarker, skriver juryen.

Les mer om denne saken hos norsk landbruk

Annonsører

Samarbeidspartnere