Fullt økotrøkk på Oslo City

18.10.2012
Vi er på inspeksjon i denne store Meny-butikken i sokkeletasjen på Oslo City. Vi jakter på ansvarlig for økouken, Camilla, uten forhåndsavtale. Hun har det travelt. Økouken er denne uken. Og den imponerer.

Økologisk Rugbrød Meny Oslo CityVinne økovarer på Meny Oslo City

I økorus på Oslo City

Vi kommer raskt i en økologisk glederus av de mange flotte inntrykkene. Dette er en langt bedre presentasjon av økologisk mat enn vi hadde forventet. Vi finner fem demoer med økologisk mat. Her skal det settes ukesrekord i både økologisk matglede og økologisk omsetning. Alt ved inngangen ser vi reklame for to typer ferske økologiske brød. På en informasjonsdisk ligger det materiell for å gjennomføre en økosti i butikken og vinne økologisk mat for over 1500,- kr. Så kommer vi til frukt og grønt. Vi elsker norsk økologisk frukt og finner epler på grønttorget med smaksprøver. Det er også godt utvalg av økologiske bananer, pærer og appelsiner, og mye innen grønnsaker.

 

Holtet gård økologiske egg hos MenyØkodemo Marit Lier med Grøstad Gris på Meny

Egg og kjøtt

Melkeavdelingen er fyllt opp av reoler med økologiske egg fra Holte gård, offensivt og tiltalende. Grøstad Gris har demo av økologiske pølser og hamburgere. I regi av Oikos er Marit Lier i sving med stekepannen, mens smaksprøvene forsvinner ut til nysgjerrige kunder som gjerne stopper opp for å smake og få litt informasjon. Her er det nesten bare kjøtt i pølsene, forteller Marit. Stadig flere får smaken av Grøstad Gris sine produkter. Selskapet forteller om en eventyrlig vekst det siste året. Vi finner også et godt utvalg av økologisk kjøtt fra Nortura merket Norgården.

 

Rett bak Grøstad Gris sin demo finner vi to personer fra Alma med økologisk knekkebrød og drikke fra Helios. Vi har sjekket rundt og lagt merke til et godt utvalg av Helios-produkter i butikken. – Vi omsetter like mye i økologiske drikker som i Helios knekkebrød, forteller de og deler ut gulrot- og rødbetdrikke. Det er både godt og sunt forteller de om produktene som vi ofte før bare har sett i helsekostbutikker.

 

Barnemat på tilbud Meny Oslo CityKnekkebrød Vilmas swedish Organic

Kampanje

Vi finner også demo av økologisk risotto og av Vilmas tre typer nye tynne knekkebrød. Butikken kjører også tilbud på økologisk barnemat fra Ellas Kitchen. 25 prosent av all barnemat som selges i Norge er økologisk, sannsynligvis en større andel på Meny Oslo City.

Nøttepålegg fra Alma i Heliosserien på Meny Italiensk økologisk syltetøy mega Oslo City

Fant vi høstens nye økologiske varer?

Vi fant nøttepåleggene i Helios-serien, Vilmas knekkebrød – som også hadde butikkdemo, og vi fant den nye økologiske te-serien til Jacobs. Krydderblanding fra Raske Retter var kommet inn i butikk siste uken og de skal ha demo torsdag. Fredag skal Rørosmeieriet ha demo med sine drikker, smør, rømme og ost.

 

Camilla har dukket opp. Camilla Berntsen heter hun. Hun hjelper noen kunder mens hun prater med meg. Vi gratulerer med et imponerende opplegg for økouken og for en flott presentasjon av bredden innen økologisk mat. Hun forteller at dette gjenspeiler vareutvalget i butikken, hvor det fast er et godt utvalg av økologisk mat. Hun bekrefter også at mange av høstens nyheter er på plass. Og selvsagt skal de sette rekord i økoomsetningen! Når vi etterspør høstens nyhet fra Homlagarden, økologisk kalkunfilet, sier hun at det skal hun straks forslå for ferskvareavdelingen. Så ikke bare er Meny Oslo City i front på økomat, de vil bli enda bedre!

 

Tekst og foto av Reidar Andestad, markedssjef i Oikos – Økologisk Norge.

Annonsører

Samarbeidspartnere