Gammel ku eller viril okse?

21.01.2013
Flere som virkelig har greie på det sier at en gammel melkeku er en vel så god biff som en okse, om ikke bedre.

Hvorfor andre skriver at de ikke vil ha «en seig gammel ku til middag», kan vi bare lure på. Det er mange grunner til å slutte med sånt tull. «Mange kokker har oppdaget at kjøtt fra en eldre, litt fet ku er av topp kvalitet. Kjøttet er saftig, mørt og ekstra smakfullt, skriver Apéritif.no.  «... saftigere, smakfullt og mørere enn kjøtt fra okser, og passer bedre til biff», skriver ultra.no. Lignende uttalelser finner man også på matprat.no, gladimat.no med flere.

Jeg har lagt merke til denne «hetsen» mot kyr og tenkt at dette må jeg finne utav på vegne av mine medsøstre. Folk snakker stadig om de fæle kyrne som fiser og dermed slipper ut så mye klimagasser at det er verre enn alt mulig annet vi mennesker gjør – Igjen, for noe tull! For det første er det raping, ikke fising som fører til metanutslipp. For det andre, hvem er det som bestemmer hvor mange kyr vi skal ha? Vi må slutte å prøve å legge skyld for klimaendringer på kyrne... les mer i Dagsavisen.

Annonsører

Samarbeidspartnere