Gastronomipris for økoprodukter

27.05.2015
Ungdomsbedriften Smartfood UB ved Karmsund vgs vant nylig Gastronomiprisen for sine nyskapende økologiske produkter. De vant også prisen for beste sosiale entreprenør. Oikos- Økologisk Norge gratulerer!Lokalproduserte økologiske grønnsaker er utgangspunktet.

På basis av slike sunne produkter fra lokale økologiske bønder, har ungdomsbedriften Smartfood UB ved Karmsund videregående skole, utviklet sine sunne produkter. Varene markedsfører ungdommene via sin egen nettbutikk.

For dette arbeidet mottok bedriften Gastronomiprisen under NM for ungdomsbedrifter 2015.


Økologisk og lokalt

I juryens begrunnelse heter det at vinnerproduktet er innovativt og møter en voksende etterspørsel i markedet. Det har mange anvendelsesområder til alle aldersgrupper, heter det videre i begrunnelsen. Og juryen fortsetter: - Råvarene er økologiske og hentes direkte fra gårder i lokalområdet. Emballasjen er delikat og gjennomtenkt.

Juryen mener produktet har stort potensial.


Deles ut av LMD

Det er Landbruks- og Matdepartementet som står bak utdelingen av Gastronomiprisen. Prisen kan anspore unge til å velge matfag og gjøre karriere i en sektor med store rekrutteringsutfordringer. LMD støtter Ungt Entreprenørskaps arbeid med stor stolthet, heter det i juryens presentasjon av vinnerne.


Framtid i matbransjen

- Slike konkurranser kan være en inspirasjon og kan bidra til at flere vil satse på en framtid innen matbransjen, uttaler departementsråd Leif Forsell i LMD sin pressemelding om tildelingen. - Bredden og kvaliteten blant finalistene viser at det er mange muligheter i mat- og landbruksnæringen i hele landet, sier Forsell.

Smartfood UB prisvinnere 2015 - foto fra facebook-sida
Sunnhets-pluss

Smartfood UB har utviklet et grønnsakspulver som kan tilsettes i alle matretter, alt fra boller, supper og sauser til marsipan, is og smoothies. På bedriftens nettside, skriver de at pulveret ikke setter farge i mørke matretter, men kan være med som et naturlig fargestoff i lyse matretter som vaniljeyoghurt, pannekaker og vafler. En teskje kan være med på å gi maten ekstra næring.


Smoothies

I tillegg til dette pulveret tilbyr ungdomsbedriften en serie med sunne drikkeprodukter, nemlig smoothie i tre ulike varianter: Grønnkål, spinat og rødbet. Friske farger, smakfulle og næringsrike, i følge Smartfood UB, som også har vunnet en rekke andre priser.

Oikos - Økologisk Norge gratulerer!


Juryen for Gastronomiprisen legger vekt på følgende kriterier:

  • Hvorvidt det er det behov for produktet i markedet og hvorvidt produktet er nyskapende

  • I hvilken grad det er benyttet lokale råvarer

  • Vurdering av produktkvalitet, råvarekombinasjon og grad av økologisk tilvirkning

  • Vurdering av smak, utseende og lukt

  • Vurdering av design på pakning/emballasjeKilder:

Smartfood-ub.com

Smartfood UB på Facebook

Haugesunds Avis

Regjeringen.no

Annonsører

Samarbeidspartnere