Gastronomisk og økologisk

11.10.2009
Økologisk mat skal ha kvaliteter som gjør at det smeller av god smaksopplevelse, dette var hovedbudskapet fra flere av innlederne på Økofagdagen til Nofima på Ås. Slow Food ekspert fra Universitet i Bergen, Tor Øivind Jensen vektla dette. Mat- og livsfilosofen Tore Stubberud snakket om gastroøkologi, han er selv en økologisk produsent.

Mange mener at Røros Meieieriet ofte klarer å finne kombinasjonen av den gode smaken og bruk av lokale økologiske råvarer. 

Framelske smaken

Økologisk mat må ikke være fornøyd med å tilfredsstille regelverks kravene, den skal selges på den ekstra gode smaksopplevelsen som ofte er der, og som må framelskes enda mer i produksjonen på gården og på kjøkkenet.

 

Gastronom og økolog

En gastronom som ikke er økolog er dum, men en økolog som ikke er gastronom er trist. Ordene er hentet fra Carlo Petrini, grunnleggeren av Slow Food-bevegelsen, og ble presentert for deltakerne på Økologifagdagen 2009.

- Økologi og gastronomi er to begreper som må nærme seg hverandre. Skal vi lykkes må økologi assosieres med god smak og kvalitet, sa Thor Øivind Jensen.

 

Økologisk mat er naturlig, smaker bedre og er det eneste riktige

Miljøforbundets leder Kurt Oddekalv mente at økologisk mat smaker bedre enn annen mat. -Ikke kom med "kørka" argumenter om hvorfor vi skal handle økologisk. Økologisk mat er naturlig, og derfor det eneste riktige. Dette er argumentene som må brukes i markedsføringen!

 

God oppsummering av økofagdagen finner du her på Nofima-siden

Annonsører

Samarbeidspartnere