Geitmyra gård med matkultur for barn midt i Oslo

22.06.2011
Geitmyra gård i Oslo åpner undervisningslokaler til høsten 2011. Gården skal bli et matkultursenter for barn, med fokus på matglede, matens opprinnelse og grunnleggende prinsipper bak matproduksjon og tilvirking.

Midt i Oslo finner du Geitmyra Gård.  Her finnes fra før økologisk skolehage, nå oppretter Andreas Viestad matkultursenter for barn her.  Foto:  Matkultursenteret

 

Geitmyra gård midt i Oslo åpner undervisningslokaler til skolestart høsten 2011. Den vakre gården skal være et matkultursenter for barn hvor de kan oppdage gleden ved å lage og spise god mat, lære om hvor maten kommer fra, og om grunnleggende prinsipper bak matproduksjon og tilvirking.

 

Aktivitetene skal knyttes til matlagingskurs, dyrking av grønnsaker, frukt og urter og andre aktiviteter på gården. I tilknytning til gården er det våren 2011 etablert en økologisk kjøkkenhage som blir en viktig del av undervisningen. Aktivitetene på gården retter seg mot barn i alderen 0-15 år, dvs. barn på skole og barnehage, aktivitetsskolen/SFO, private kurs holdt på ettermiddager og kvelder og åpen dag for familier. I tillegg skal senteret drive kursing av lærere og formidlingspersonale i skoler, SFO og barnehager.

 

Initiativet kommer fra den kjente matskribenten Andreas Viestad. Matkultursenteret er en ideell stiftelse og drives med støtte fra det offentlige og private.

 

Les mer om Matkultursenteret på deres hjemmeside

 

Denne saken bygge på informasjon fra Fylkesmannen Oslo og Akershus

Annonsører

Samarbeidspartnere