Gi grønnsakene hovedrollen

04.03.2015
- Alle kan steke en hamburger. Overlat grønnsakene til de profesjonelle, oppfordrer sjefskokken på en av verdens viktigste vegetarrestauranter. Nå inviterer vi til seminar med grønnsakene i sentrum.

Vi ønsker velkommen til et halvdagsseminar om grønnsaker – om hvorfor du bør legge flere grønnsaker på tallerkenen og hvordan du selv kan være med på dyrkingen.

Målgruppen for seminaret er Øyafestivalens mataktører og andre restauranter i Oslo.

Både og

Vi mennesker har aldri i moderne tid spist så mye kjøtt. Det er lite holdbart – både for vår egen helse og for planeten. Men hvorfor ikke ta kjøttdebatten ett skritt videre; Trenger det å være enten eller – veganer eller biff-fantast? Hva med både og?

Mer interessant

Sjefskokken på en av verdens viktigste vegetarrestauranter, Michelin-stjernede Dirt Candy i New York, tilbereder sine grønnsaksretter helt uten kjøtt fordi det ifølge henne er mer interessant - og fingerslikkende godt!

Bli med på seminar og lær hvordan du kan la grønnsakene spille hovedrollen!

Lær av de beste

New York-kokken kommer ikke, men blant foredragsholderne på seminaret er Esben Holmboe Bang fra restaurant Maaemo – den eneste norske restauranten med 2 Michelin-stjerner – og også en av de mest vegetariske restaurantene i Oslo.

Deltakerne får også oppleve Henrik J. Henriksen, matskribent og eier av Taco Republica, som er en stor tilhenger av å bruke hele dyret når det skal serveres kjøtt. Han lager byens beste taco basert på oksetunge, høne og andre glemte, men herlige kjøttstykker.

Bærekraftig festivalmat

Oikos har i over ti år veiledet festivaler og andre større arrangementer som ønsker å legge om til mer økologisk, sesongbasert og lokal mat.

Utgangspunktet for prosjektet var et samarbeid mellom Øyafestivalen og Oikos, og festivalen har i mange år vært i front når det gjelder innovativ, variert og bærekraftig festivalmat.

Få øko-inspirasjon

Dette seminaret følger opp matseminaret “Det bærekraftige kjøkken” som ble holdt på Mathallen i mars i fjor.

Med dette seminaret er formålet å gi mataktørene de beste forutsetningene for å kunne servere økologisk og bærekraftig mat. Vi håper seminaret inspirerer flere til å tenke økologisk og grønt i den daglige driften.

Tid: Mandag 13. april 11.00-15.00

Sted: Bygdø Kongsgård

Arrangører: Oikos, Øyafestivalen og ØQ

OBS! Begrensede plasser. Påmelding til: ingrid@oyafestivalen.com

Annonsører

Samarbeidspartnere