Giftfri kinesisk bevertning

14.11.2009
Matkvaliteten er topp for ledelsen i Kina. De stiller strenge krav til hva som kan kjøpes inn. Kun det beste er godt nok. I følge Aftenposten er kunstige tilsettingsstoffer, bruk av kunstgjødsel og antibiotika og veksthormoner bannlyst. Så her våger en ikke spise noe annet enn økologisk mat.

Det er uklart hva disse ungdommene i Bejing spiser, men det kinesiske lederskapet stiller strenge økologiske krav til maten de skal spise.

 

Den kinesiske ledelsen med president Hu Jintao bor bak høye murer i Zhongnanhai, et steinkast bak Den forbudet by og Den himmelske fredsplass.

 

 

Gatekjøkken i Bejing, neppe et sted for de kinesiske lederne.

 

For president  Obama som kommer på besøk over helgen blir overgangen  neppe så  stor.  Michelle Obama har nylig høstet grønnsaker fra den berømte økologiske kjøkkenhagen ved det Hvite hus.  Menden  eklusiv røde teen "da hong pao" vil han få og den kommer fra noen få beskytta busker ved kysten av Kina.

 

Bejing National Stadium, en ny turistattraksjon i byen

Under OL i Bejing fikk utøverne økologisk mat.  Dette ble gjort for å sikre utøverne gode matvarer og for å være trygg på at de ikke inneholdt noe som kunne gi utslag i dopingtester.

Annonsører

Samarbeidspartnere