Gjør en økologisk innsats: Bli Grønn Guide i kildesortering

04.02.2010
Grønn Hverdag inviterer alle Osloborgere til innsats slik at avfallet i Oslo også kan bli resirkulert, i tråd med hva som er vanlig ellers i landet. Ta Grønn Hverdags test online og se om du kan guide dine medborgere inn på en renere vei.

Synes du det er ålreit at rømmebegre halvfulle med guffe ødelegger plastfraksjonen? Hva med hele makrell i tomatboksen i matavfallet? Nei? Ønsker du tvert i mot å bidra til at en større del av Osloavfallet resirkuleres? - Bli Grønn Guide!

 

Bakgrunnen for Grønn Hverdag og Renovasjonsetatens Grønn Guide-kampanje, er at hele hovedstaden i løpet av 2011 skal være garvede kildesorterere. Det er i hvert fall planen. For at planen skal lykkes må byens egne borgere gjøre en innsats.

 

En Grønn Guide er kort fortalt en person som gjerne tar seg en uanstrengt prat med naboen om hva som egentlig kan kastes i matavfallet, eller om hvor ren og tørr plastemballasjen egentlig må være før den havner i den blå posen. En Grønn Guide skal også være i besittelse av nok kunnskap til at når tredje nabo kommer slentrende forbi med en pose full av isopor, så kan hun med letthet fortelle hvor det skal kastes.  

 

Sortert avfall er sexy! Les mer, lær mer, ta testen på http://www.gronnguide.no/

Annonsører

Samarbeidspartnere