Gladnyheter fra Sverige og Tyskland

27.07.2011
Økologiske varer selger bedre og bedre i Sverige og flere bønder legger om til økologisk produksjon i Tyskland. Det er inspirerende for oss at det går så bra med den økologiske sektoren i Sverige og Tyskland, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge.

En rekke flotte produkter fra Helios ble relansert med nytt design i mai i år. Se andre eksempler på norske, økologiske kvalitesprodukter under - til inspirasjon!. Foto: Alternativ Mat.


Økt salg av økologiske varer i Sverige

Økologisk sektor i Sverige utvikler seg veldig bra, melder nettmagasinet Organic Market. Salg av økovarer økte med 11% fra 2009 til 2010, og det ser veldig positivt ut så langt i 2011 også. Særlig øker etterspørselen etter økologiske drikkevarer, salget har økt med hele 40% i første halvdel av 2011.

 

Balholm eple og blåbærjuice       

 

Apropos økodrikke: Norske Balholm begynner å bli godt tilgjengelig i ulike butikker, særlig i de store byene. De selges blant annet hos bakerkjeden Godt Brød, som også har "Rekruttfrukt" - juice fra bønder som er i ferd med å legge om til økologisk produksjon. Flott initiativ! Foto: Balholm.

 

Mer økologisk landbruk i Tyskland

I Tyskland fortsatte økningen i økologisk landbruk i 2010. Økologisk areal økte med 4,6 % og antallet økologiske gårder økte med 4,3 %.

 

Vi blir inspirerte av at det går så bra hos våre naboer, sier daglig leder Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge. - Vi skulle også veldig gjerne sett mange flere nordmenn etterspørre økologiske varer og flere bønder skulle drevet økologisk i Norge også. Vi satser på at det er like om hjørnet, sier han med et smil.

 

                                Mel fra Holli Mølle

Norgårdens økologiske serie har fått pris for bra design, det samme har melet fra Holli Mølle. Begge har likevel fått for lite oppmerksomhet, det er produkter med fantastisk kvalitet og helt fritt for tilsetningstoffer. Den økologiske leverposteien er den eneste leverposteien på markedet uten nitritt/nitrat, disse stoffene er blitt koplet til både Alzheimers' og kreft.

 

 

 

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere