Gledelig økning i produksjonen av økomelk

16.07.2008
Økoorganisasjonen Oikos gleder seg over økningen i produksjon av økologisk melk i Norge. I følge tall fra TINE har totalandelen av melken som er økologisk økt til 2,07 % for januar-mai 2008 mot 1,78 % i samme periode i 2007. Økningen er på 19 % og tilsvarer 2 millioner liter. Økningen fra 2006 til 2007 var nesten 10 %. Målet til TINE er at totalandelen av økologisk melk skal være 6 % innen 2012.

Fra 1.juli får økomelkprodusenter betalt 0,85 øre ekstra pr liter melk, mot tidligere 60 øre.  Bøndene får nå også betalt økomelktillegget for den 6 måneders lange karensperioden det tar for å få melken godkjent som økologisk.  - Oikos tror iversettingen av disse tiltakene nå vil stimulere flere til å legge om fremover, sier Reidar Andestad, daglig leder.  Det er behov for en rekke nye produkter basert på økomelk som skummet melk, fløte, flere yoghurt varianter og flere oster.  Derfor er det stort behov i markedet for å få flere til å legge om og produsere økologisk melk.

I løpet av siste halvåret har TINE kommet med flere nye økologiske produkter som kremost økologisk med variantene Naturell og Purreløk fra meieriet i Øystese i Hardanger. Tine er også på markedet med økologisk Brie Dovreost og med økologisk yoghurt naturell.  - Oikos ber folk etterspørre disse varene om de ikke finner de i sin butikk, sier Reidar Andestad.  Tine har også begynt å levere økologisk eplejuice på McDonald's spisesteder i Norge.

 

For mer informasjon:

Reidar Andestad, daglig leder i Oikos, mobil 41 27 16 64, e-post: reidar@oikos.no

 

Annonsører

Samarbeidspartnere