Gløgg og mer gløgg og havregrynskonfekt

22.12.2009
Etter mange utfordringer. Her kommer to oppskrifter på økologisk gløgg og en på havregrynskonfekt. Det er Mette Bogen i Oikos som har laget dette. Lykke til!
Oikos vil med dette takke for samarbeid og innsats i 2009 og ønsker alle våre medlemmer, samarbeidsparter og lesere av vår hjemmeside en riktig god jul og godt nytt år!

 God gløgg kan gi en rekke smaksopplevelser. Bilde Tine

 

GLØGG

½ dl solbærsaft
6 dl vann
1 ½ dl eplejuice
6 kryddernelliker
1 liten bit hel ingefær
1 bit hel kanel
saften av ½ sitron/appelsin

 

½ dl skåldede mandler
½ dl rosiner

 

EPLEGLØGG 

Eplejuice

Kanelstang

Stjerneanis

Rosiner

Mandler, hakkede

Sukker

 

Varm opp alle ingrediensene. La det trekke i en 5-10 minutter. Smak evt. til med sukker. Server rosiner og hakkede mandler i skåler ved siden av. Serveres varm.

 

Tips. Bruk gjerne et kaffefilter + binders til krydderet, så blir det enklere å fiske ut av gryta. Stjerneanis og kardemommefrø er også krydder som passer i julen, så det kan kanskje tilføyes eller erstatte noe. Appelsin er også med i noen gløggoppskrifter og kan prøves.

 

Gløggbilde - også fra Tine

 

HAVREGRYNSKONFEKT

75 g smør
1 ½ dl sukker
2 ts vaniljesukker
4 dl havregryn
2 ss kakao
3 ss sterk kaffe (finnes økologisk pulverkaffe)
kokosmasse (som konfekten rulles i)



Sukker, vaniljesukker og smør røres sammen. Bland i resten av ingrediensene. Lag små kuler som du ruller i kokos, havregryn eller grovkornet brunt sukker.

Annonsører

Samarbeidspartnere