Gløgg og rykende ferske spelt-julekaker på Litteraturhuset!

13.12.2011
Har du lyst til å smake spelt-julekake og kjøpe med deg rykende ferskt brød fra steinovnsbakeri? Økologisk spesialkorn tar med seg sitt mobile steinovnsbakeri til Litteraturhuset i Oslo 16.-18.desember, og lukten av nybakt brød vil være til å kjenne langt opp til Majorstua!

Bilde: Svedjerug fra Økologisk spesialkorn si mølle i Sigdal.

 

 

Finn Økologisk Spesialkorn på Facebook!

 

Nybakt på Litteraturhuset

Økologisk spesialkorn, i samarbeid med Kafè Oslo på Litteraturhuset i Oslo, serverer varm gløgg og nybakte spelt-julekaker og nystekte brød nå til helga, frå 10-18 både fredag, lørdag og søndag!

 

Bare rent mel i posen

- Dette er en ypperlig sjanse til å utforske smakssansen, sier Helene K. Austvoll i Oikos - Økologisk Norge. Sist helg fikk jeg smake et speltbrød med helkorn som var kokt i øl fra Nøgne Ø! Ei brødskive satt lenge både i gane og mage!

 

Gamle kornsorter, som emmer, spelt, enkorn og svedjerug, er næringsrike, smakfulle og veldig spennende å bake med, sier Austvoll og berømmer de bøndene som tar vare på biologisk mangfold og samtidig tilbyr nærings- og smaksrikt mel. Austvoll anbefaler å ta seg en tur innom Litteraturhuset til helga. Her er det bare rent mel i posen!

 

Økologisk spesialkorn

Økologisk Spesialkorn eies av økologiske korndyrkere som dyrker gamle kornsorter med tanke på jorda og kvalitet. De selger økologiske korn- og melprodukter til bakerier, storkjøkken, storhusholdninger og dagligvarehandelen, og tilbyr opprinnelige økologiske kornarter og sorter som enkorn, emmer, spelt, svedjerug og andre landsorter av hvete.

 

Om du ønsker mel fra en spesiell kornart eller sort kan du til og med være med å planlegge neste års dyrking, skriver Økologisk spesialkorn på nettsida si.

 

Mangfold og helse

Johan Svärd, en av korndyrkerne til Økologisk Spesialkorn, vant plantearvprisen 2011 for sitt arbeid med å undersøke egenskaper hos gamle kornsorter og å sørge for at korn dyrkes og mel brukes av sorter som tidligere bare fantes som frø i frysebokser.

 

Les mer om næringsverdi i gamle kornsorter.

 

 

 

 

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere