Go Eco med Norgesgruppen – ny økologisk satsing

08.09.2010
NorgesGruppen kommer i 2011 med egen økologisk vareserie, med navnet Go Eco, fortalte konsernsjef Sverre Leiro tirsdag på nasjonal Økokonferanse på Kongsgården på Bygdøy. Dette merket skal konkurrere med Coops Ängalmarkserie og Icas I love Eco. Leiro slapp ut flere økologiske planer på møtet, som viser ny offensiv øko satstsing fra selskapet.

Det var ikke mange dagene Coop fikk beholde det økologiske initativet etter at de lørdag fortalte om sin nye økologiske ekstra lettmelk i VG.  På tirsdag presenterte konsersjef Leiro i NorgesGruppen at de i 2011 kommer med en rekke nye tiltak og med eget økologisk varemeke, Go Eco, som skal konkurrere med I love Eco hos Ica og Änglamark hos Coop.

 

Konsernsjef Sverre Leiro i Norgesgruppen tar grep som kan få stor betyning for økologisk omsetning fremover.  Bilde: NG.

 

Bama skal bli mye mer økologisk

NorgesGruppen skal forsterke samarbeidet med Bama for å løfte frem økologisk frukt og grønt. Leiro tok fram et Bama-blad om norske grønnsaker og fortalte at her står det ikke et ord om økologiske produkter, slik skal det ikke være og NorgesGruppen eier 46 % av Bama, fortalte han.  I det aktuelle bladet som ligger i mange butikker blir den økologiske agurkprodusenten Bjarne Myrhaug i Lier avbildet og intervjuet uten at Bama forteller at han er økologisk produsent. 

Jubel i Oikos

Nyheten fra landets største dagligvaregruppering avstedkom naturlig nok jubel i det økologiske miljøet. Daglig leder av Oikos - Økologisk Norge, Reidar Andestad, var den som gikk lengst. - På en skala fra 0 til 10 gir jeg uten forbehold NorgesGruppen en suveren 10 ´er. Det er nemlig svært, svært lenge siden det har kommet et slikt utspill fra en av dagligvarekjedene, sa Andestad.

 

Han viste ogspå til at denne dagen var en stor dag for bevisste norske forbrukere siden Coop denne dagen har sluppet sin nye økologiske ekstra lettmelk som produseres av Rørosmeieriet.

 

Les mer om denne saken hos SLF

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere