God start for Baker'n på Bjølsen

15.01.2012
- Folk strømmer til, noen tasser trøtte ned og kjøper ferskt brød mens kaffetrakteren hjemme gjør sitt, og noen tar hele frokosten her. Og så går det i grunnen i ett hyggelig kjør til vi stenger 17.30. Da kommer Frivillighetssentralen og henter det som er i hyllene. Det gjør at vi sover enda bedre om natten, forteller Kristian Skogstad, eier Joakim Strand til skjeriOslo.no

Øystein Schjøberg til venstre og Joakim Strand ved Baker'n på Bjølsen

 

Dan forteller om et ikke-eksisterende markedsbudsjett. Da er det godt å ha trofaste bjølsenfolk som stadig tar med seg nye kunder til Bjølsen Bakeri. Bjølsen Bakeri leier i første etasje i Metodistkirken i Bergensgata, et naboskap som fungerer utmerket. Litt lenger ned i gata ligger Mat&Mer, bydelscafé og delikatesse med samme eiere.

 

- Det startet med et ønske om å bake eget brød til Mat&Mer, og endte altså opp med Bjølsen Bakeri. Felles filosofi er «back to basic» - kortreist, naturlig og gjerne økologisk. Dan forteller om gleden ved å lage alt fra bunn, av råvarer fra dyktige småprodusenter. Som melet som bæres inn døra av mølleren på Holli gård.

 

- Heløkologisk. Og det gir kjempegode brød med overraskende lang holdbarhet. Kjøttpålegg vi bruker til de populære blingsene våre får vi fra Strøm-Larsen. Vi små må holde sammen, forteller de tl skjeriOslo.no

 

På www.skjeriOslo.no finner du mer informasjon om Baker'n på Bjølsen

 

Her finner du en tidligere presentasjon av bakeriet på Oikos-siden

Annonsører

Samarbeidspartnere